Obserwacja dotyczy restauracji BLT & Flatbreads we Wrocławiu przy ul. ruskiej.Przyglądam się temu miejscu i analizuję je od początku jego istnienia.Wnętrze znakomicie urządzone, są stoliki zarówno dla indywidualne, jak i zbiorowe, do których można dosiąść.Dobrze jest tam zjeść zarówno śniadanie, lunch, obiad czy kolację. Miejsce z klimatem jakich mało we Wrocławiu. Danie można otrzymać w miarę szybko. Jedzenie na początku istnienia restauracji było wyśmienite jednak z czasem odczuwam, że jakość spadła. Bekon jest często podawany niewystarczająco zgrillowany, muszę zatem za każdym razem pamiętać, aby przy zamówieniu poprosić o właściwe przyrządzenie. Obsługa od początku bardzo słaba uważam, że powinna być bardziej miła i pomocna. Odnoszę wrażenie, że są tam po to, by odbębnić swoje bez względu na rodzaj wykonywanej przez nich pracy. Może należałoby przeprowadzić szkolenia i poznać międzynarodowe tajniki obsługi klienta w restauracji. Ubiór obsługi profesjonalny.Restaurację polecam.
Obserwacja dotyczy kawiarni/restauracji Monsieur we Wrocławiu przy ul. więziennej.Miejsce to ma wiele zalet.Uważam, że lokalizacja kawiarni jest znakomita, wystrój również. Spodobał mi się minimalizm tego miejsca oraz to, że czuję się tam jak w Paryżu. Brakuje we Wrocławiu takich miejsc, gdzie można spędzić dzień na pracy przy laptopie (jest wifi), lunchu, kawie, spotkaniu zarówno z przyjacielem jak i współpracownikiem. Wyszukane i oryginalne menu. Jedzenie bardzo dobre, napoje ciekawe i dla każdego coś można dopasować.Obsługa bardzo miła i pomocna. Znakomicie zna menu i składniki dań czy napojów.Wyłapałam dwie negatywne kwestie. Pierwsza z nich to małe porcje dań i deserów nie proporcjonalne w stosunku do ich ceny. Po drugie za długi czas oczekiwania na realizację zamówień. Jeden kucharz nie wyrabia się z przyrządzeniem dań. Wyszukane składy niektórych napojów wymagają więcej czasu na przygotowanie, zatem uważam że dwie kelnerko/barmanki to za mało. Wydaje mi się, że rozwiązaniem tych problemów byłoby zatrudnienie w godzinach szczytu pomocy w kuchni, oraz podział na barmankę i kelnerkę lub też dodatkowa pomoc w przygotowaniu napojów.Miejsce godne polecenia mimo wad.
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.