Plus GSM

(3.88)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (2681 z 3410)

Kończy mi się...
Kończy mi się umowa na jeden z telefonów w mojej firmie więc postanowiłem zapytać o propozycje operatora. Przyjechałem do Świdnika i stanąłem przed salonem PLUS GSM na parkingu i wtedy przypomniałem sobie o mojej umowie. Wszedłem do salonu, pracownik poprosił mnie o numer telefonu i NIP firmy. Po podaniu tych informacji nastąpiło blisko 15 minut oczekiwania "aż system komputerowy mnie wyrzuci". Jasno określiłem, czego od firmy oczekuje, przedstawiono mi ofertę i zapewne z niej skorzystam. Moja ocena dotyczy bardziej czasu oczekiwania na reakcje systemu komputerowego, niż obsługi salonu.

zalogowany_użytkownik

19.09.2008

Placówka

Świdnik, Wyszyńskiego 17

Nie zgadzam się (18)
Zgłosiłem się do...
Zgłosiłem się do placówki jako klient chętny do zakupu telefonu. Będąc naprawdę upierdliwym i momentami irytującym, cały czas byłem obsługiwany bardzo uprzejmie i na pewno wrócę do tego salonu.

Maciej_87

17.09.2008

Placówka

Starogard Gdański, Rynek

Nie zgadzam się (19)
Pracownik bardzo miły,...
Pracownik bardzo miły, zaangażowany w problem klienta. Stara się wyjaśnić problem, zaproponować lepszą ofertę. Widać, że mówi bardzo szczerze, nie poleca "bubli". Proponuje najlepszą ofertę, dostosowaną oczywiście pod klienta. Znakomicie poleca telefony, jeśli jest jakiś nowy próbuje go poznać.

zarejestrowany-uzytkownik

17.09.2008

Placówka

Słupca, Berlinga 26

Nie zgadzam się (22)
Stawiłem się w...
Stawiłem się w owym punkcie aby nabyć kolejny telefon wraz z umową na świadczenie usług przez Plus gsm. Jest to już mój 4 telefon u tego operatora, i gdy by nie miła obsługa i fachowość sprzedawców pewnie już dawno rozglądałbym się za innym operatorem.

Piotr_176

17.09.2008

Placówka

Turek, 650-lecia

Nie zgadzam się (19)
Celem wizyty w...
Celem wizyty w salonie było przeniesienie numeru telefonicznego z simplusa do abonamentu przez moją babcię. Minimalny, ale jednak wpływ na ocenę ma także fakt, braku miejsca siedzącego dla klienta, już w trakcie załatwiania formalności i co za tym idzie przymus stania ok. 40 minut, co dla starszej osoby jest długo. Wstęp do rozmowy był pozytywny, jednak po tym jak już zdecydowałyśmy jaką taryfę i jaki telefon wybieramy, wszytko toczyło się poza nami. Trwała ciągła rozmowa między pracownica, a kierowniczką salonu, a do nas - klientek - tylko chwilowe wtrącenie, typu "Proszę dowód". Nieprecyzyjne informacje dotyczące szczegółów, a w zasadzie tylko stwierdzenia np. "To włączę Pani możliwość zastrzeżenia numeru" - po moim zapytaniu, że to nie znaczy, że numer jest automatycznie zablokowany, pani odpowiada, że oczywiście, że nie. Po czy w domu okazuje się, że numer jest jednak zastrzeżony. Długi czas oczekiwania, z wytłumaczeniem, że tak czasem bywa. Cała procedura trwała od godziny 9.05 do 16tej - kiedy to odebrałam telefon i umowę. Dodatkowy minusem jest nie proponowanie wszystkim klientom aktualnych promocji. Ocenę minus jeden przyznaję za złe podejście w salonie do klienta i traktowanie spraw pobieżnie.

edytcia

12.09.2008

Placówka

Wadowice, Pl. Jana Pawła II 9

Nie zgadzam się (16)
Niestety, w sklepie...
Niestety, w sklepie czynna była jedynie 1 kasa (na 5) co spowodowało długą kolejkę. Mimo ogólnego niezadowolenia klientów następna kasa nie została otwarta.

Andrzej_74

11.09.2008

Placówka

Bochnia, Wiśnicka

Nie zgadzam się (24)
Dnia 7 września...
Dnia 7 września 2008 roku w godzinach wieczornych połączyłem się Biurem Obsługi Klienta sieci Plus Gsm w celu doładowania konta telefonu.Połączenie odebrała bardzo miła pani, która pomogła mi bardzo sprawnie doładować konto mojego telefonu.

zarejestrowany-uzytkownik

11.09.2008

Placówka

Nie zgadzam się (23)
Weszłam, aby zapytać...
Weszłam, aby zapytać o aktualne promocje, Pan nie umiał mi odpowiedzieć, ale chciał mnie "zagadań" czymś innym i zaczął mówić o rzeczach zupełnie nie związanych z zadanym mu pytaniem.

zalogowany_użytkownik

10.09.2008

Placówka

Radzyń Podlaski, Ostrowiecka 11

Nie zgadzam się (18)
Po wejściu do...
Po wejściu do Salonu Plus GSM podszedłem do pracownika. Był bardzo nie sympatyczny, na wszystkie moje pytania odpowiadał zdawkowo i wręcz zniechęcał mnie do podpisania z Plusem umowy, a taki właśnie miałem cel aby uzyskać fachowej pomocy jaki wybrać abonament. Byłem bardzo zażenowany taka obsługą.

Maciej_19

10.09.2008

Placówka

Gdańsk, Franciszka Schuberta 102A

Nie zgadzam się (27)
Udałem się tam...
Udałem się tam celem wyjaśnienia faktury za usługi telekomunikacyjne z uwagi na nieścisłości - zmiana abonamentu na wyższy z mojej strony. Bardzo dobra organizacja- automatyczny bileter, po krótkim czasie miła Pani przedstawiła się i poprosiła mnie do swojego wydzielonego! Biurka, które są tak ustawione aby inne osoby nie słyszały rozmów innych interesantów. Miejsce zadbane i bardzo czysto. Pani która wszytko mi wyjaśniła, odpowiedziała - o dziwo- na wszystkie moje pytania i uwagi, nie przerywając gdy ja się wypowiadałem- wzorowo. Problem, który się pojawił, nie wynikał z mojej winy, toteż zostałem przeproszony i została przyjęta reklamacja i będzie wystawiona korekta faktury. Aż miło, w przeciwieństwie do Salonu PlusGSM w Łęcznej, gdzie właśnie miesiąc temu podpisywałem kontynuacje umowy i przez niedouczenie lub chęć zysku powstał przedmiotowy problem. Pani zamiast zajmować się pracą zajmowała się wprost wszystkim a nie obsługą klienta.

KillBill

05.09.2008

Placówka

Lublin, Krakowskie Przedmieście 5

Nie zgadzam się (14)
W dniu 29.08.2008r....
W dniu 29.08.2008r. uległa awarii moja karta SIM. Zadzwoniłem więc do Biura Obsługi Klienta, gdzie poinformowano mnie, że muszę się zgłosić do najbliższego punktu Plus GSM. Zrobiłem tak jak mi powiedziano. Pracownik wypełnił reklamację i zgłoszenie i wysłał zgłoszenie z informacją, że wymieniona karta zostanie aktywowana do dwóch godzin. Kiedy do godziny 14 karta nie została aktywowana zadzwoniłem ponownie do Biura Obsługi klienta, gdzie dowiedziałem się, że wniosek został odrzucony i muszę go złożyć ponownie. Z niejasnych dla mnie przyczyn ani pan konsultant ani pani kierownik nie potrafili mi pomóc, za każdym razem twierdząc, że nie mają takich kompetencji. Gdy poprosiłem o numer do działu reklamacji powiedziano mi, że jest tylko numer faksu, co uważam za totalną niedorzeczność. Oczywiście nic nie załatwiłem, nie wiem za co Ci ludzie otrzymują pensję. Byłem zmuszony pojechać ponownie 25 km do owego punktu i wysłać kolejne zgłoszenie z tym, że byłem bez telefonu cały weekend, za który z pewnością zostanie mi naliczony abonament w takiej wysokości, jakbym mógł z niego korzystać.

Donat

02.09.2008

Placówka

Nie zgadzam się (28)
Chciałem zakupić 2...
Chciałem zakupić 2 drewniane doniczki ogrodowe. Były to 2 ostatnie tego typu. Jedna z nich była uszkodzona. Wziąłem obie i poprosiłem o obniżenie ceny tej uszkodzonej (wyłamane w 2 miejscach kawałki drewna). Pani przy kasie mówi, że nie można. Pytam dlaczego? Bo nie. Odsyła mnie do szefowej działu. Szefowa działu w sposób stanowczy, tudzież mało uprzejmy mówi, że nie muszę kupować tych doniczek, że cena jest promocyjna i to wystarczy. Ja na to, że promocja nie oznacza, że towar ma być uszkodzony. Pani na to, że jest cena i kupować nie muszę. Nie kupuję zatem. Nikt mi nie zaproponował innych doniczek ani innego rozwiązania w tej sprawie.

Michał_59

02.09.2008

Placówka

Wałbrzych, Wieniawskiego 70

Nie zgadzam się (29)
Punkt obsługi sieci...
Punkt obsługi sieci plus GSM w Sztumie bardzo mile mnie zaskoczył. Pani, która tam pracuje, jest bardzo cierpliwa, potrafi bardzo dobrze doradzić. Odpowiadała na najbardziej banalne pytania z uśmiechem na ustach. Mimo sporej liczby osób, jaka przebywała w danym momencie w punkcie, miała bardzo podzielną uwagę.

Barbara_75

01.09.2008

Placówka

Sztum, Mickiewicza

Nie zgadzam się (26)
Zainteresowana byłam bezprzewodowym...
Zainteresowana byłam bezprzewodowym łączem internetowym I Plus. Udałam się do punktu obsługi klienta po konkretne informacje, dotyczące warunków umowy i dane techniczne. Pracownik obsługi niestety nie wywiązał się ze swoich obowiązków. Rozmowa była bardzo krótka, nieżyczliwa, złośliwa, nieefektywna. Zadawał pytania, które w rezultacie miały udowodnić, że zupełnie nie mam pojęcia o tej dziedzinie. Określił zasięg w miejscu mojego zamieszkania, coś o opłatach i wręczył mi ulotkę z krótkimi informacjami. Polecił się zapoznać. Mimo, że byłam tylko jedną osobą w punkcie, zainteresowaną usługami firmy, konsultant nie poświęcił zbyt dużo czasu na wyjaśnienia. Zakończył rozmowę i wykonywał swoje zadania przy komputerze.

Ewa_10

01.09.2008

Placówka

Radom, Toruńska 1

Nie zgadzam się (25)
Dnia 5 sierpnia...
Dnia 5 sierpnia 2008 roku udałam się do punktu obsługi klienta Operatora Komunikacyjnego Plus GSM, znajdującego się w kompleksie Carrefour w Bydgoszczy przy Al. Jana Pawła II 115. Celem mojej wizyty była chęć zakupienia nowej karty startowej SIM oraz doładowanie konta owej karty. W punkcie obsługi znajdowały się dwa stanowiska, lecz tylko jeden doradca klienta (kobieta ok. 25 lat, 165 cm wzrostu, włosy ciemny blond, ubrana w służbowy uniform). Pomieszczenie było czyste, sprzątnięte, telefony i akcesoria dobrze oświetlone. Gdy weszłam, kobieta obsługiwała jednego klienta. Na swoją kolej czekałam ok. 15-20 min. Niestety, w punkcie nie było żadnych miejsc siedzących dla oczekujących w kolejce klientów, a także dla osób aktualnie obsługiwanych, co wywołało u mnie lekkie poddenerwowanie. Kiedy przyszła moja kolej, zapytałam o dostępne pakiety w taryfie Simplus. Kobieta przedstawiłam mi każdy z nich w przejrzysty sposób, podkreślając zalety każdego z pakietów. Gdy przyszło do zapłaty, sprzedawczyni miała problem z kasą fiskalną (blokowała się rolka wydająca paragony, podobny problem miała także przy regulowaniu należności poprzedzającego mnie klienta). Również urządzenie drukujące karty zasilające konto nie działało. W międzyczasie ustawiła się kolejka trzech klientów, którzy sprawiali wrażenie zdenerwowanych faktem, że nie mają gdzie usiąść. Sama obsługa doradcy klienta była fachowa i sprawna (oceniam ją na + 4). Jednak brak miejsc siedzących dla klientów, zacinająca się kasa fiskalna oraz zepsute urządzenie drukujące karty zasilające, obniżają moją ostateczną ocenę do + 2.

Hanna_6

01.09.2008

Placówka

Bydgoszcz, Al. Jana Pawła II 115

Nie zgadzam się (30)
Dnia 30 sierpnia,...
Dnia 30 sierpnia, w sobotę, robiłam zakupy w sieci handlowej Plus. Robię je średnio raz w tygodniu, dlatego zakupionych artykułów jest dosyć dużo. Największy problem, na jaki napotykam, to obsługa kasjerów. Pomimo tego, że są duże kolejki, obsługiwane są nie wszystkie kasy. Kasjerzy nie liczą się z tempem i możliwościami pakowania towaru i tym samym szybkiego odbierania z taśmy. Jednak w dniu, o którym piszę, bardzo zaskoczyło mnie to, że kasjer nie potrafił przyjąć ode mnie zapłaty częściowo gotówką, a częściowo kartą. Z tego powodu, aby nie blokować kolejki, dokonałam zakupu w formie nie do końca mi odpowiadającej. Wrażenie estetyczne też było niemiłe - fartuch kasjera był brudny, poplamiony i pognieciony.

Agnieszka_223

01.09.2008

Placówka

Wrocław, Bezpieczna

Nie zgadzam się (28)
Wszedłem do Punktu...
Wszedłem do Punktu Sprzedaży Plusa z jasnym przeświadczeniem czego szukam. Z zewnątrz salon prezentował się bardzo dobrze - czyste witryny, powywieszane w nich aktualne promocje Plusa. Mimo że na dworze padało, po wejściu do środka stwierdziłem że podłogi były czyste. Podszedłem do półek z telefonami dla firm i zacząłem je oglądać. W salonie było poza mną tylko dwoje klientów. Każdy z nich przy dwóch, z trzech stanowisk. W ciągu dosłownie kilku chwil podeszła dla mnie jedna z pracownic i spytała się czy może mi w czymś pomóc. Odparłem, że szukam jakiegoś telefonu na firmę oraz chciałbym się dowiedzieć o warunkach jakie muszę spełnić i co w zamian Plus może mi zaoferować. Zostałem zaproszony do stoliczka. Chcąc wybadać moje potrzeby, Pani w firmowym stroju, wypytała mnie o moje potrzeby względem telefonu. Co miałby taki aparat posiadać. Następnie zapytała się mnie, ile minut w abonamencie mnie interesuje. Stwierdziłem, że około 50. W tym momencie ekspedientka wyciągnęła ulotkę "Plus dla forum" i zaznaczyła w niej ofertę którą by mi polecała (50zł netto). Jednocześnie wymieniła korzyści płynące z tego abonamentu, poleciła wykupienie za 10zł miesięcznie 30min za darmo do końca umowy do wszystkich numerów w Plusie i stacjonarnych. W tym momencie wyciągnęła tabelę ze specyfikacją telefonów, gdzie zaznaczyła mi na liście aparaty (Nokia 3110, Nokia 3120), które spełniały moje oczekiwania. Przy okazji spytałem się, jakie muszę posiadać dokumenty przy podpisywaniu umowy. Bez najmniejszych problemów, pracownica wymieniła wszystkie potrzebne i jednocześnie delikatnie spytała, czy nie mam jakiś zaległości z jakiś opłatach bądź nie jestem wpisany do jakiś rejestrów. Chcąc jeszcze dopytać o szczegóły, spytałem się czy nie będzie problemu z przeniesieniem numeru z SimPlusa na abonament. Pracownica odparła że nie ma i jedynie uprzedziła, żebym miał mało środków zgromadzonych na karcie w chwili przenoszenia, gdyż wszystkie zostaną skasowane. Cała operacja może trwać od pół godziny do kilku godzin po podpisaniu umowy. Na koniec naszej rozmowy, pracowniczka jeszcze raz podsumowała co muszę zrobić. Dała mi dwie ulotki, a także otrzymałem wizytówkę salonu z prośbą, abym dzwonił ze wszystkimi pytaniami. Podziękowałem za wizytę i wyszedłem. Cała rozmowa trwała równo 15min.

Hubert

30.08.2008

Placówka

Łódź, ul. Piłsudskiego 15/23

Nie zgadzam się (20)
Obsługiwał mnie pan...
Obsługiwał mnie pan Sławek. Nie pierwszy raz miałam przyjemność być obsługiwana przez tego pana. Zawsze robi to w profesjonalny sposób, dokładnie tłumaczy zasady promocji. Potrafi obchodzić się z różnymi klientami. Zarówno tymi, którzy mają same pretensje albo zadają dużo pytań jak i z osobami starszymi.

Magdalena_243

29.08.2008

Placówka

Bytom, J. Nowaka Jeziorańskiego 25

Nie zgadzam się (22)
Obsługę przy stanowisku...
Obsługę przy stanowisku oceniam pozytywnie. Osoba kompetentna obsłużyła mnie fachowo. Natomiast moja negatywna ocena dotyczy bardzo długiego czasu oczekiwania na obsługę ze względu na system numerkowy połączony z niezwykle mała ilością czynnych stanowisk. Na 6 stanowisk tylko 2 lub 3 były czynne. Na swoją kolej czekałam niecałą godzinę-co uważam za skandaliczne. Była to moja trzecia wizyta w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy w tym salonie i zdarzenie to powtórzyło się trzykrotnie. W efekcie sytuacja ta spowodowała u mnie zniecierpliwienie, agresję i niechęć. Moje odczucia podzielali wszyscy oczekujący na obsługę klienci, co wprowadziło ogólne niezadowolenie (delikatnie mówiąc).

Magdalena_248

27.08.2008

Placówka

Kalisz, Kazimierzowska 6

Nie zgadzam się (18)
Po wejściu do...
Po wejściu do salonu od razu dostrzegłem padający w moim kierunku wzrok sprzedawcy oraz słowa dzień dobry. Podszedłem do wystawki z aparatami telefonicznymi, sprzedawca dając mi chwilę czasu na wzrokowe zapoznanie się z ofertą podchodzi do mnie i pyta: jaka oferta mnie interesuje?- ja na to, że interesują mnie oferty na kartę z telefonem -sprzedawca widząc, że nie jestem zorientowany w ofertach zaczyna wymieniać i w skrócie omawiać poszczególne, następnie konkretnie proponować. Wysłuchałem wszystkiego co ma mi do powiedzenia (padały tutaj słowa bardzo fachowe- widać, że sprzedawca zna się na rzeczy, udzielił mi bardzo fachowych oraz wyczerpujących odpowiedzi na nurtujące mnie pytania- mógłbym rzec: "właściwy człowiek na właściwym miejscu") podziękowałem mu za pomoc, nie skorzystałem jednak z żadnej proponowanej oferty- powiedziałem ,że muszę jeszcze zorientować się w innych salonach zanim podejmę decyzję. Kończąc to spotkanie podziękował mnie również za zainteresowanie siecią oraz zaprosił mnie ponownie. Kierując się ku wyjściu powiedziałem do widzenia- słysząc to samo z ust sprzedawcy.

Stefan_2

23.08.2008

Placówka

Gryfice, Niepodległości 41

Nie zgadzam się (29)

Plus GSM

Plus jest liderem technologii LTE korzystającym z najnowocześniejszych rozwiązań telekomunikacyjnych w rozwijaniu usług dla swoich klientów. Jest także częścią Grupy Cyfrowy Polsat, największej grupy medialno-telekomunikacyjnej w Polsce. Oprócz standardowych usług głosowych, Plus oferuje także liczne usługi dedykowane do transmisji danych, usługi informacyjne, rozrywkowe i lokalizacyjne, mobilne płatności, ofertę energii elektrycznej i wiele innych nowoczesnych rozwiązań przydatnych zarówno użytkownikom biznesowym, jak i indywidualnym.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Plus GSM?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Rewelacyjnie!
Rewelacyjnie!