Chciałbym podzielić się spostrzeżeniami dot. wyprzedaży towarów, którym kończą się daty ważności w Carrefourze w Rybniku.
Cena ich jest naprawdę atrakcyjna. Czasami np. 80g szynki w plastrach pochodzącej z ekologicznej hodowli i produkcji /suszonej naturalnym powietrzem/ przecenione jest z 17zł na 3-4zł, a jakość szynki mimo, iż to ostatnie dni ważności jest znakomita.
Niestety czasami personel przy wyprzedaży stosuje niedozwolone praktyki. Kilka razy zauważyłem, że pakowane są dwa produkty razem i wystawiane na wysprzedaż. Najczęściej jeden z tych produktów głównie sery typu camember, czy brie nie ma dolnej części pudełka, a w miejsce brakującej częścią pudełka przykłada się drugi produkt i szczelnie owija folią. Dlaczego tak się robi? Czasami obsługa przeoczy termin ważności produktu. Chcąc go sprzedać usuwa część pudełka z umieszczoną przetermniowaną datą ważności. Następnie zawija folią z innym towarem i wystawia na sprzedaż , a cenę klient odczytuje z kodu kreskowego drugiego towaru.
Prawda, że jest sprytne.
Niestety nieuczciwe i niedozwolone
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.