Vision Express

(3.25)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (548 z 694)

Weszłam do sklepu,...
Weszłam do sklepu, nieświadoma faktu że obowiązuje w nim godzina seniora (wielu optyków obsługuje normalnie). Dwie panie za ladą zamiast zwyczajnie, kulturalnie mnie o tym fakcie poinformować, najpierw wytrzeszczały tylko oczy, a kiedy powiedziałam pierwsza "dzień dobry" i zaczęłam wyjaśniać z jaką sprawą przychodzę, jedna z nich wyjątkowo nieprzyjemnym tonem zaczęła wykrzykiwać że są godziny seniora, że tu jest monitoring i mam się natychmiast wynosić. Pandemia robi z ludzi zwierzęta, a ja na pewno już się w tym salonie nie pokażę. Opowiedziałam z kolei sytuację moim dziadkom, i dowiedziałam się że również z powodu niekulturalnej obsługi przestali tam chodzić - zamiast tego jeżdżą do VE w Bonarce, mimo że mają znacznie dalej. NIE POLECAMY.

Niezweryfikowany Klient_sx0P

23.12.2020

Placówka

Kraków, Zakopiańska 62

Nie zgadzam się (0)
bylismy z mezem...
bylismy z mezem zapytac o okulary a kupilismy 2 pary bo pani zBielska-Bialej ul Cyniarska 11 to fantastyczny pracownik ktory za dobra wole usmiech i merytorycznosc powinien byc nagradzany i awansowany pracowalismy 45 lat i prowadzilismy firmy z mezem wiemy co oceniamy z powazaniem dr J.Chroszcz dr.M.Lesik-Chroszcz i Prof.dr .hab A.Chroszcz (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) c

Niezweryfikowany Klient_aGR7

22.12.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Wysyłają niezabezpieczone pudełka...
Wysyłają niezabezpieczone pudełka z połamanymi oprawkami i nie uznają reklamacji. Nie polecam NIKOMU tego sklepu. Nigdy nic nie kupujcie w sklepie internetowym Vision Express.

Klient_LeTP

17.12.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Udałem się do...
Udałem się do waszego punktu w celu kupienia okularów. Trafiłem na godziny dla seniorów pani z obsługi wyskoczyła za biurka z impetem atakując mnie że nie mogę przebywać w sklepie. Rozumiem obostrzenia i związane z tym wymogi, mimo wszystko oczekuję jednak szacunku i spokojnej informacji.

Niezweryfikowany Klient_FNHV

15.12.2020

Placówka

Warszawa, ostrobramska

Nie zgadzam się (0)
Obsługa na wysokim...
Obsługa na wysokim poziomie. Bardzo czysty salon. Zawsze miło będę wracał.

Niezweryfikowany Klient_zWYm

10.12.2020

Placówka

Czeladź, Będzińska 80

Nie zgadzam się (0)
Dyskryminacja osób, które...
Dyskryminacja osób, które że względu na stan zdrowia nie mogą założyć maseczki. Brak obslugi

Niezweryfikowany Klient_XsWB

03.12.2020

Placówka

Legnica, Piłsudskiego 84

Nie zgadzam się (0)
W tym salonie...
W tym salonie dobierano mi pierwsze w życiu okulary. Jestem pod wrażeniem poziomu obsługi , wiedzy personelu oraz pełnego ich profesjonalizmu. W planie miałem zakup jednej pary okularów, wyszedłem z dwoma parami korekcyjnych oraz jedną przeciwsłonecznych. Mega POLECAM.

Niezweryfikowany Klient_q5iN

30.11.2020

Placówka

Kraków, Al. Pokoju 67

Nie zgadzam się (0)
Doskonala jakosc swietna...
Doskonala jakosc swietna obsluga

Niezweryfikowany Klient_yKtq

20.10.2020

Placówka

Gliwice, Lipowa 1

Nie zgadzam się (0)
Standard obsługi na...
Standard obsługi na wysokim poziomie. Zaraz po wejściu przywitał mnie sprzedawca, który pidczas rozmowy poznał moje potrzeby i pomógł w wyborze oprawek. Na miejscu zostało przeprowadzone badanie wzroku. Okulista przeprowadził profesjonalne badanie wzroku. Na koniec poinformowano mnie o promocjach i zaproponowano ubezpieczenie z którego skorzystałem. Wszyscy bardzo przyjaźni i uśmiechnięci. Polecam ten salon.

Klient_s1Vi

27.09.2020

Placówka

Bydgoszcz, Wojska Polskiego 1

Nie zgadzam się (0)
Długi czas oczekiwania...
Długi czas oczekiwania na okulary. Niemiły personel teraz z Panią Derektor Moniką. Nie odają zaliczki a 100 % czekasz na okulary 2 tygodnie.

Niezweryfikowany Klient_9ixX

18.09.2020

Placówka

Piotrków Trybunalski, Słowackiego 123

Nie zgadzam się (0)
Byłem na doborze...
Byłem na doborze soczewek w sklepie stacjonarnym w Auchan Swadzim u pani doktor (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) i bardzo źle dobrała soczewki , do tego bardzo niemiła, mówię ,że w tych soczewkach ,które dobrała widzę nie wyraźnie a ona kazała przeczytać literki na tablicy ,które przeczytałem lecz mówię że ,widzę ale niewyraźnie na co ona ,że ona widzi że ja widzę i mam nie wymyślać. Tragedia, tym bardziej że pani jest wykładowcą na Uniwersytecie w Poznaniu, współczuję studentom. Dodatkowo podczas tej wizyty, młody pan zapytany przez starszą panią o możliwość badania wzroku oznajmił, że teraz nie można ,nie proponując wizyty w innym możliwym terminie, na pytania o cenę odpowiedz była ogólnikowa , zbywająca klienta. Szczerze nie polecam tego salonu, wręcz odradzam.

Niezweryfikowany Klient_ODFy

18.09.2020

Placówka

Poznań, ul. św.Antoniego 2

Nie zgadzam się (0)
W salonie optycznym...
W salonie optycznym pełen profesjonalizm i miła obsługa.

Szymon_400

17.09.2020

Placówka

Katowice, 3 Maja 30

Nie zgadzam się (0)
Do Vision Expres...
Do Vision Expres poszłam pierwszy raz i przyznam szczerze,że czytając wiele opinii gdzie sporo jest negatywnych miałam pewne obawy na miejscu okazało się że nie potrzebnie.Umówionego dnia zjawiłam się na miejscu trochę wcześniej ,Pani z obsługi od razu się mną zainteresowała ,zaproponowała pomoc w wyborze oprawek ,gdy już zdecydowałam które oprawki przeprowadziła ze mną ankietę i poszłam na badanie do gabinetu gdzie czekała na mnie już przesympatyczna Pani okulistka,która bardzo dokładnie i fachowo przeprowadziła badanie .Po swoje nowe okularki miałam przyjść za 4 dni ,ale już po 2 dniach dostałam wiadomość ,że okulary są gotowe i mogę je przyjść odebrać co przyznam tez mnie mile zaskoczyło.Przy odbiorze okularów Pani z obsługi zajeła się mną bardzo fachowo .Podsumowując jestem bardzo zadowolona z obsługi okulary są świetnie dobrane ,szkła idealnie dopasowane do mojej wady wogule nie czuje jak bym miała okulary na nosie napewno wrócę tam jeszcze nie raz na badania i po nowe oprawki.

Klient_Gl2j

21.08.2020

Placówka

Warszawa, Jubilerska 1

Nie zgadzam się (0)
Szkoda nerwów, czasu...
Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy! Personel arogancki,bez podejścia do klienta!

Niezweryfikowany Klient_X8WG

13.08.2020

Placówka

Świebodzin, ul. Słowiańska 1

Nie zgadzam się (0)
Odradzam, brak profesjonalizmu...
Odradzam, brak profesjonalizmu i nieuczciwe działanie! Kupuje wiele przez internet i pierwszy raz dalam sie nabrać. Zrobilam zwrot zakupionego droga internetowa produktu. Zwrotu dokonałam w sklepie stacjonarnym. Sklep potwierdza odeslanie produktu do magazynu, a ze sklepu internetowego cisza. Od 4miesiecy probuje chociaz uzyskac odpowiedz: tak/nie/mamy naszych klientow gdzies, ale niestety email bok, jak rowniez pomocy milczy. Pani na infolinii tłumaczy, ze nie zajmuje sie zamówieniami internetowymi. Pierwszy i ostatni raz kupiłam u Państwa cokolwiek. nieuczciwa firma!!! Odradzam szczerze. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_30uM

06.08.2020

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam wizyt...
Nie polecam wizyt i doradztwa w Vision Express w Lublinie na al. Spółdzielczości Pracy. Tam pracuje jakaś szajka. Ostatnio poszłam tam zrobić okulary i wzrok przebadać. Na nowe okulary czekałam 2 tygodnie. Okazało się że soczewki źle mi dobrano i źle w nich widziałam. Gdy zgłosiłam się tam z zastrzeżeniami to jedna z optyczek powiedziała mi że zapisze mnie na ponowną wizytę do lekarza ( nie wiem w jakim celu ta wizyta. Chyba tylko po to żeby gwarancja na nowe okulary mi przepadła). Za wizytę u lekarza zapłaciłam dwa razy bo tak mi policzono. Za wszystko zapłaciłam ponad 800 zł( połowa moich miesięcznych zarobków). Dzięki trzeźwości umysłu mojego narzeczonego tydzień po odebraniu wadliwych okularów napisaliśmy reklamację po uzgodnieniu z rzecznikiem praw konsumenckich. Reklamację w salonie przyjęto. Teraz czekam na zwrot gotówki.

Niezweryfikowany Klient_07sw

06.07.2020

Placówka

Lublin, Al. Spółdzielczości Pracy 34

Nie zgadzam się (1)
W punkcie vision...
W punkcie vision express w Szczecinie w Centrum Handlowym Galaxy osobiście umówiłam się na wizytę u okulisty w celu zbadania wzroku , a następnie zrobienia okularów korekcyjnych. Data i godzina wizyty potwierdzona została dwukrotnie sms. Po przyjściu do salonu obsługująca mnie Pani, z pretensją oznajmiła, że nie figuruję w spisie umówionych wizyt. Po okazaniu treści sms poinformowano mnie, że jak chcę to mogę poczekać. Zwrócono mi również uwagę , że cyt. "nawet gdyby pani była umówiona, to dla ścisłości i tak się pani spóźniła". Faktycznie umówiona byłam na 15.30 , a rozmowa miał miejsce ok. 15.36, jednak 5 minut czekałam w salonie , aby obsługa zainteresowała się , dlaczego tam ciągle stoję. Reasumując, nie polecam.

Niezweryfikowany Klient_5l7q

18.06.2020

Placówka

Szczecin, ul. Wyzwolenia 18

Nie zgadzam się (0)
Kupilam okulary korekcyjne...
Kupilam okulary korekcyjne w sklepie online 8go maja , termin realizacji podany na stronie to 6-8dni- dzis jest 29 maja i nic....dla dodatkowej zabawy- nie odpowiadaja na maile , nikt nie odbiera telefonu pod numerem podanym na stronie, pod drugim- infolini( ktory podany jest na zamowieniu jako kontaktowy) pani twierdzi, ze nie posiada informacji na temat zamowien, na czacie tez nie- moga tylko pomoc w kupnie okularow- czeski film, nie wiem kto to organizuje , ale powinien troche zadbac o obsluge klienta

Niezweryfikowany Klient_lRQl

29.05.2020

Kontakt online

Nie zgadzam się (1)
Po tygodniu od...
Po tygodniu od zamówienia - cisza! Brak kontaktu mailowego, na infolinii nie mają dostępu do statusu zamówienia, każą pisać do bok, skąd i tak nikt nie odpisuje. Pozostaje reklamacja transakcji w banku, bo w sklepie nawet nie da się złożyć rezygnacji.

Niezweryfikowany Klient_1vfC

20.05.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Zakupiłam tam okulary...
Zakupiłam tam okulary korekcyjne i jestem z nich bardzo zadowolona ! Duży wybór pięknych oprawek ! Gdy poluzują mi się przy chodzeniu dłuższy czas można u nich zcisąnić zupełnie za darmo a także wyczyścić profesjonalne ! Dodatkowym plusem jest to ,że na miejscu można umówić się na wizytę z okulistą ! Proste i wygodne !

Niezweryfikowany Klient_pRaW

17.04.2020

Placówka

Wrocław, Plac Grunwaldzki

Nie zgadzam się (0)

Vision Express

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Vision Express?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Rewelacyjnie!
Rewelacyjnie!