KOMFORT

(2.27)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (629 z 1019)

4,5 miesiąca czekam...
4,5 miesiąca czekam na drzwi. Moi goście z salonu oglądają klozet (bo nie ma drzwi). Płatność niestety 100% z góry. I to był największy błąd. Kontakt z firmą: echo. Po 1,5 miesiąca od reklamacji jedyna odpowiedź to „prosze o chwile cierpliwości”. Do dziś reakcji zero. Kierownik widmo - nic nie widzi i nic nie kontroluje i to widac w obsłudze. Rekomenduje: 1. omijać szerokim łukiem, 2. nie płacić z góry, 3. termin realizacji wpisywać na dokumentach, 4. protokołów odbioru nie podpisywać do momentu wykonania 100% usługi.

Klient_F7w0C

15.06.2022

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Reklamacja 0000021220/0000024051 Monter założył...
Reklamacja 0000021220/0000024051 Monter założył 4 pary drzwi po czym stwierdził, że jedna z opasek jest nieprawidłowa. Uwaga było to ponad 8 miesięcy temu. W Gdańsku w Komforcie (Karczma) powiedzieli, że to łatwa sprawa, jednak przez 4 miesiące nie potrafili ściągnąć opaski od producenta. Potem walka z działem reklamacji, która dostała pod nos protokół od samego montera, z łaską dostałem odpowiedź, że między 21 a 22 tygodniem roku 2022 otrzymam opaskę. Jest 22 tydzień, trzy maile do nich poszły, dwa telefony. Nic nie robią. Czekają aż odpuszczę, a bez opaski drzwi wyglądają jak nieskończone. Żenujący poziom obsługi klienta. Pani (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora) miła przez telefon, ale nic nie załatwiła, zero odpowiedzi. Wydałem w komforcie w przeciągu samych ostatnich 10 lat ponad 60 000 złotych, a może i więcej, przez taką małą rzecz po prostu będę kupować gdzie indziej.

Niezweryfikowany Klient_dCtE3

02.06.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
ludzie z zarządu...
ludzie z zarządu tej firmy, a przede wszystkim dział reklamacji na czele z kierowniczką jak również sam prezes do którego się zwracałem z prośbą o rzetelne i zgodne z prawdą i faktami rozpatrzenie mojej reklamacji to niegodni najmniejszego zaufania ludzie. Dział reklamacji z którym walczyłem przez ponad pół roku po beznadziejnie wykonanym montażu zakupionych u nich drzwi i podłogi zlekceważył i upokorzył mnie tak jak nikt wcześniej. Najpierw w ogóle nie reagowali na moje pisma i ponaglenia. Po trzech miesiącach wydali tak śmieszną decyzję, że wprost nie mogłem uwierzyć że to dotyczy mojej sprawy. Wszystkie fakty zmyślone, poprzekręcane, mnie obarczyli winą za partacką robotę ich fachowców. Dosłownie horror , do czego są zdolni ludzie, którym klienci powierzają pieniądze i zaufanie. To jak oni postępowali nie mieści się w głowie uczciwemu człowiekowi . I to za przyzwoleniem ich przełożonych. Taka firma to dla mnie jest dno kompletne. Nie chcę mieć już nigdy w życiu do czynienia i wszystkim też będę odradzał. Mija już niedługo rok od tej okropnej historii , a robota jest nie ukończona i nie wie gdzie jeszcze i do kogo mam się udać aby dochodzić swoich praw i naprawienia całej szkody która kosztowała mnie prawie 15 tys. zł. Po nocach jeszcze nie raz śni mi się udręka i walka z ludźmi działu reklamacji i kierownikiem sklepu z ul. Szwedzkiej w Poznaniu. Nie mieli wobec mnie najmniejszych skrupułów , aby wpakować mnie w ten horror, żadnej litości i zrozumienia . Tego im nie zapomnę i nie wybaczę. Domagałem się tylko prawdy i rzetelności. (opinia zmoderowana z uwagi na treść)

Klient_UmQh

11.05.2022

Placówka

Poznań, Szwedzka 6

Nie zgadzam się (0)
Najgorszy sklep i...
Najgorszy sklep i obsługa klienta! Umywalka kupiona 9 marca z opcją dostawy do domu 14 marca. Dzwoniąc dzień po zaplanowanej dostawie dowiedziałam się, że umywalka jest zapakowana i czeka na odbiór przez firmę kurierską, ale że firma kurierska ma opóźnienia przesyłka wyjdzie najprawdopodobniej pod koniec tygodnia. Tydzień minął i dalej nic, więc po kolejnym telefonie dowiedziałam się tego samego, że przesyłka jest na magazynie, ale bez komentarza czemu jeszcze nie wysłana. Oczywiście nie ma możliwość skontaktowania się osobiście z kimś z magazynu, jedyne co Pani z BOK może zrobić to dodać komentarz do zamówienia, że jest prośba klienta o wyjaśnienie. Kolejny telefon i to samo, magazyn się jeszcze nie ustosunkował. Po 3 tygodniach od zamówienia i paru telefonach natrafiłam na jedną kompetentną osobę, która naprawdę chciała mi pomóc i dowiedziała się, że moja umywalka, która ponoć czekała zapakowana na wysyłkę, była w rzeczywistości uszkodzona i właśnie co dostali nową… SERIO nikt przez 3 tygodnie nie mógł się skontaktować i przekazać takiej informacji…?!?! Pani też mnie zapewniła, że kierownik magazynu ma teraz nad tym pieczę i umywalka zostanie do mnie priorytetowo dostarczona. I fakt, dostałam maila z potwierdzeniem, nawet od firmy kurierskiej. Przesyłka miała dotrzeć 1 kwietnia. O godzinie 15tej dzwonię do firmy kurierskiej, żeby się dowiedzieć, że Komfort nie przekazał im przesyłki… Pani z BOK sklepu urażona, mówi że to nie ich wina, a na moją prośbę żeby mnie połączyła jakoś z magazynem, albo dała mi numer telefonu odpowiada, że co ja sobie myślę, że ona pracuje w BIURZE OBSŁUGI KLIENTA i jak ja sobie to wyobrażam, że ona pójdzie do magazynu, żeby przekazać słuchawkę kierownikowi… No comments… Połączyć mnie ze swoim kierownikiem lub kimś zarządzającym też nie zamierza, bo nie, bo tak się u nich nie robi… NIGDY więcej zakupów w tym sklepie i innym też nie polecam!

Niezweryfikowany Klient_4S8B

08.04.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Nigdy w życiu...
Nigdy w życiu jakichkolwiek zakupów i kontaktów z Komfortem. Walczę z nimi po wykonaniu mi partackiej usługi. Od 8 miesięcy, nie chcą uznać reklamacji, milczą. Ohydna firma i  wyjątkowo wredni ludzie na czele z samym prezesem do którego się zwracałem. Firma DNO kompletne !!!! Wszystkich ostrzegam, zalecam ostrożność i duży dystans do tej firmy, aby nie wpakowali się takie bagno jak ja. Z tymi ludźmi nie ma potem rozmów i zgłaszania reklamacji. Oświadczam to z pełną odpowiedzialnością. (opinia zmoderowana z uwagi na treść)

Klient_UmQh

07.03.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
super
super

Niezweryfikowany Klient_3rpZ

27.01.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Obsługa w sklepie...
Obsługa w sklepie Komfort online to jakaś pomyłka. Prawie miesiąc temu zamówiłam towar. Dzisiaj miała być dostawa, czekam, czekam. No i nagle patrzę w spamie, że dzisiaj Państwo wysłali informację, ze niestety towaru nie ma. To jest jakaś kpina. W dniu dostawy informacja, że nie ma towaru. Co to za sklep, ze nie ma kilku paczek paneli. Porażka. Zdecydowanie będę omijać szerokim łukiem i ostrzegam wszystkich. Ciekawe w jakim tempie będą zwracać pieniądze. I co z odszkodowaniem za przestój w czasie remontu. Obsługa ze Państwa strony jest żałosna. Myślę, ze powinien się tym zająć UOKiK.

Niezweryfikowany Klient_Bg8L

22.01.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (1)
W dniu 5.01.2022...
W dniu 5.01.2022 udałam się do sklepu Komfort w Radomsku. Od razu podeszło do mnie dwoje sprzedawców z zapytaniem czy potrzebuje pomocy. Otrzymałam wiele informacji na temat paneli, zaproponowano mi panele lvt jako że poszukuje do łazienki i kuchni. Na sklepie było pusto - byłam jedyną klientką. Jeszcze w żadnym sklepie nie otrzymałam tyle zainteresowania od sprzedawców. Pani młoda, ale miała bardzo dużą wiedzę na ten temat. Pan ewidentnie dopiero się uczył bo nie miał takiej wiedzy, ale również był miły i pomocny. Serdecznie polecam ten sklep i napewno będę wracać tutaj na zakupy.

Niezweryfikowany Klient_snnx

07.01.2022

Placówka

Radomsko, Kolejowa 8

Nie zgadzam się (0)
Jakość wykładzin bardzo...
Jakość wykładzin bardzo słaba

Klient_ZVVg

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Obsługa poprawna oferta...
Obsługa poprawna oferta szeroka choć byłam kiedyś dużo szersza

takiJarek

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
fajna oferta na...
fajna oferta na podlogi

Marcin_2416

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Duża wiedza, pomoc...
Duża wiedza, pomoc i fachowe doradztwo.

coconut

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Z całego serca...
Z całego serca nie polecam, jeśli zależy komuś na rzetelności przy obsłudze jak i terminowości. Po raz drugi w ciągu ostatniego półrocza Komfort nie wywiązała się z terminów, choć ja musiałem terminowo wpłacać. Dodatkowo jakość obsługi (informacji), a raczej brak tego jest jeszcze bardziej irytujący. Zlew kupiony dotarł po 1,5 tygodniu opóźnienia i sam musiałem dzwonić do nich by łaskawie powiedzieć, że jest opóźnienie lub ... że zlew dotarł do wyznaczonego sklepu. Obecnie czekam na drzwi, oferta została wybrana właśnie przez termin realizacji jaki mi wskazali, teraz straciło to sens, a ja ekipie musze płacić za gotowość i przenoszenie ich na kolejny tydzień. I znów brak informacji o zamówieniu, a jak łaskawie zamontują to oczywiście resztę kwoty żądać będą jak za terminowe wykonanie. Argument, że to wina producenta mnie nie interesuje, ponieważ zamawiałem u nich a nie w innej filmie

Niezweryfikowany Klient_SbMo

16.12.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam!!! Uważajcie!!!...
Nie polecam!!! Uważajcie!!! Zakupiłam zestaw kuchenny, czas oczekiwania nie miał nic wspólnego z podanym podczas dokonania zakupu. To było jednak nic w porównaniu do tego, że już ponad rok czekam na wymianę frontu (cała kuchnia granatowa front jednej szafki przyszedł biały). Reklamacje mailowe i telefoniczne nic nie dają. Ciągły brak kontaktu i zbywanie. Wizyty w sklepie stacjonarnym też nie przyniosły rezultatu bo oni nie mają nic wspólnego ze sklepem online. Nie dajcie się, poczytajcie inne opinie! To znana marka, ja tego nie zrobiłam i żałuję !!!

Klient_6CIv

10.12.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam zakupu...
Nie polecam zakupu w tym sklepie. Brak towaru i kontaktu ze sklepem.

Niezweryfikowany Klient_8giM

26.11.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Najgorszy sklep ever....
Najgorszy sklep ever. Powinni zmienić nazwę na DYSKOMFORT i nie żartuję. Podłogi oraz drzwi z montażem zakupiłam w styczniu br roku, do dnia dzisiejszego (listopad 2021roku) = 10 miesięcy !!!! później montaż ani drzwi ani podłóg nie został dokończony. Kontakt jest fatalny, sprzedawca - Pan (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) - jakiś czas po zaakceptowaniu płatności przestał odbierać telefony, Panowie monterzy już nie wiedza jak maja tłumaczyć nieudolność i fatalną obsługę klienta. Mailuje (nie sposób się dodzwonić do nikogo w tej firmie) z pracownikami firmy (sprzedaż, reklamacje, kierownik) i jest to strata czasu - mnóstwo nerwów i zero efektu/działania z ich strony. BARDZO GORĄCO NIE POLECAM. Remontowałam mieszkania już wiele razy, nigdy nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu, ba jakichkolwiek standardów !

Niezweryfikowany Klient_3DcP

04.11.2021

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Szczerze odradzam zakupy...
Szczerze odradzam zakupy w tym sklepie. To jeden wielki dysKomfort. Zamówienie złożyłem w sierpniu 2019, a sprawa zakończyła się w lipcu 2020. Ekipa monterska bardzo profesjonalna. Wszystko zrobili szybko i fachowo. Panele przyjechały właściwe i zostały szybko zmontowane. I to jedyne plusy. Pan, który przyjechał na pomiary wybrał sobie drzwi po swojemu. Ja chciałem lewe, według niego lepiej pasują prawe. I mimo tego, że zaznaczałem, że chcę lewe, wpisał po swojemu. Efekt? Drzwi przyjechały prawe zamiast lewych. Na dodatek za niskie. Reklamacja. Sprawa trafiła do pani kierownik sklepu koło Magnolii. Usłyszałem, że właściwe drzwi dostanę za dwa tygodnie a pomylił się producent. Po dwóch miesiącach dalej drzwi nie miałem, a nowe zamówienie u producenta nawet nie zostało złożone. I gdyby nie monter, od którego dostałem kontakt do jakiegoś dyrektora do spraw klientów, to pewnie dalej bym się bujał. Napisałem też ponaglenie z groźbą oddania sprawy do sądu. Drzwi dostałem po kolejnych dwóch miesiącach (czyli 3 miesiące po terminie). Ale znów były niezgodne z zamówieniem. Oczywiście ten pan próbował mnie przekonać, że to ja zmieniłem zdanie i oni są tak wspaniali, że wezmą koszty na siebie i zamówią mi nowe drzwi. Zażądałem również zwrotu części kosztów zamówienia. I tę część kosztów odzyskałem (nie tyle co chciałem). Jednak ponownie okazało się to problemem. Na zrobienie przelewu ze strony sklepu czekałem 2 miesiące. W międzyczasie interweniowałem u dyrektora regionalnego i chyba tylko dlatego te pieniądze udało mi się odzyskać. Dopiero w lipcu sprawa została zakończona i mogę o tym zajściu zapomnieć. Wnioski. Nigdy więcej tam nie wrócę i nikomu nie polecam. Niekompetencja, bezczelność, ignorowanie klienta od zwykłego pracownika do dyrektorów (którzy pomogli mi, jednak po długiej walce).

niezalogowany-uzytkownik

08.10.2021

Placówka

Wrocław, ul. Legnicka 58

Nie zgadzam się (0)
Takiej tragedii to...
Takiej tragedii to jeszcze nikt nie napisał.. Uwaga na Instalatorów drzwi . Szczególnie niejaki (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) . Praca nie skończona nie ma kontaktu , mimo ustaleń nie zjawia się ma montaż . Tragedia tragedia tragedia nikt nie odpowiada za umowę i ustalenia

Niezweryfikowany Klient_QybS

01.10.2021

Infolinia

Warszawa, Krakowska

Nie zgadzam się (0)
Zdecydowanie nie polecam,...
Zdecydowanie nie polecam, zakupiłam dywan w sklepie internetowym, po rozłożeniu okazało się, że wystają z niego nitki, więc go zapakowałam i zadzwoniłam na infolinię gdzie kazali mi założyć reklamację. Więc w pierwszy dzień roboczy zawiozłam go do sklepu i wypełniłam formularz reklamacyjny. Chciałam zaznaczyć, że chciałam odstąpić od umowy ale mi odradzono. Po dwóch dniach otrzymałam informację na e-mail, że reklamacja nie została uwzględniona, że powinnam sobie co jakiś czas przycinać te nitki nożyczkami gdyż włosie dywanu jest delikatne i może wychodzić więc trzeba więc trzeba je przycinać. Zadzwoniłam na infolinię i pani poinformowała mnie żebym założyła odstąpienie od umowy, co też uczyniłam. Minęło 3 tygodnie i zero odpowiedzi, zero zwrotu pieniędzy na konto. (numer zwrotu mają 2 tygodnie) to jest lekceważenie klienta.

Niezweryfikowany Klient_Hmar

28.09.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Komfort to firma,...
Komfort to firma, którą każdemu odradzam. Szczególnie w przypadku jeżeli dochodzi do reklamacji. W moim remontowanym mieszkaniu "fachowiec" tej firmy kładł podłogę oraz montował drzwi. Cała robota została wykonana wyjątkowo niestarannie, z licznymi błędami, po prostu beznadziejnie. Usługę reklamowałem w dziale reklamacji Komfortu, który mieści się w Łodzi, gdyż w Poznaniu gdzie mieszkam takiej sprawy załatwić nie można. Reklamację złożyłem wedle ustalonych wymogów. opisałem wszystko, dołączyłem zdjęcia, wysłałem maila 24.07. br. Odpowiedzi żadnej, nawet, że przyjęto zgłoszenie. Potem po braku jakiejkolwiek odpowiedzi w okresie 1,5 miesiąca napisałem kolejne trzy maile przypominające mój problem oraz jedno pismo wysłane pocztą z potwierdzeniem odbioru. Dział Reklamacji Komfortu nawet się nie odezwał. Tak minęły niedługo dwa miesiące i nikt nie zareagował w mojej sprawie, a ja tkwię w tym bałaganie nieskończonego remontu wykonanego przez KOMFORT. Nie zostaje mi nic innego jak wystąpić na drogę sądową i w ten sposób dochodzić swoich praw oraz zwrotu wyrzuconych w błoto ciężko zapracowanych pieniędzy. Reasumując KOMFORT to firma beznadziejna, pełna ignorantów i niekompetentnych ludzi lekceważących klientów. OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM . NIKOMU JEJ NIE POLECAM,

Klient_UmQh

12.09.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)

KOMFORT

KOMFORT to polska firma z 27-letnią tradycją. Jest uznawana za lidera na rynku podłóg. W sklepach KOMFORT można znaleźć szeroką ofertę paneli podłogowych, podłóg drewnianych, wykładzin dywanowych i elastycznych, dywanów, drzwi oraz dekoracji i akcesoriów do montażu i pielęgnacji podłóg. Obecnie w kraju znajduje się ponad 160 salonów oraz sklep internetowy. W 2019 roku ruszył nowy koncept sklepów wielkogabarytowych, które w swojej ofercie dodatkowo posiadają łazienki, kuchnie i szafy. Pierwszy taki sklep został otworzony w Warszawie.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż KOMFORT?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Tak sobie.
Tak sobie.