ZTM Warszawa

(0.66)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (93 z 109)

Dziadostwo i syf,
Dziadostwo i syf,

zarejestrowany-uzytkownik

10.07.2020

Placówka

Warszawa, Wolska

Nie zgadzam się (0)
Dziś jadąc autobusem...
Dziś jadąc autobusem nr 173 boczny 1819 od dworca wschodniego w kierunku Wesoła, w godzinach 17.16 zostałam celowo zrzucona z siedzenia przez kierowcę, który celowo mocno zahamował. Nie podobało mu się to że siedząc na końcu autobusu na siedzeniach potrójnych trzymałam dodatkowo nogę na nim, but zwisał obok, a nogę mam po ciężkim złamaniu. Proszę pouczyć kierowcę o zachowaniu. Wiem że nie powinna trzymac nogi, ale była dość mocno opuchnięta. Niestety w dalszej drodze nadal szarpał. Praca jest trudna i w ciężkich warunkach, ale to nie zwalnia z kultury osobistej.

Niezweryfikowany Klient_vSpK

09.07.2020

Placówka

Warszawa, Połczyńska

Nie zgadzam się (0)
Czekam na autobus...
Czekam na autobus już ponad pół godziny. Powinny już być dwa autobusy 186, a nie przyjechał ani jeden. Przystanek na którym czekam jest mniej więcej trzy przystanki od zajezdni a aż takie opóźnienie? To nie jest pierwszy raz gdy tak się dzieje, często jeżdżę 186 od ponad pół roku i powiem że na spokojnie co najmniej połowa kursów 186 wygląda tak że albo się spóźniają 5-10 minut albo nie przyjeżdża wogóle i jest czekanie na następny kurs

Niezweryfikowany Klient_Sy01

13.07.2019

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Fajnie, że dzieci...
Fajnie, że dzieci ze szkół maja wolne, ale nie wiem czy wiecie, dorośli nie. I Warszawa nie składa się jedynie z dzieci, ale i z dorosłych. Metro jeżdżące o 6 rano co 8minut? I UWAGA przyjeżdżające 2 minuty za wcześnie! Właśnie się spóźniam do pracy dzięki temu. Ludzi w metrze o 6 rano tyle jakbym wracała z centrum o 16. Bo wszyscy jeżdżą tymi pociągami i tłok w metrze jest ogromny! Zastanówcie się czy to dobry pomysł bo nie dość że się spóźnia człowiek na metro, które przyjeżdża za wcześnie to o 6 rano jedzie w nim jak śledź. Nie pozdrawiam

Niezweryfikowany Klient_m2y8

11.07.2019

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Jest tak bardzo...
Jest tak bardzo gorąco że się nie da wytrzymać (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

zalogowany_użytkownik

28.05.2019

Placówka

warszawa, ul. Obrońców Tobruku

Nie zgadzam się (0)
autobusy 197 i...
autobusy 197 i 397 jeżdżą jak im się żywnie podoba. ja rozumiem ze to może nie jest najbardziej ruchliwa cześć Warszawy i ze nie ma tam dużo ludzi, którzy potrzebują gdzieś dojechać, ale 20 minut spóźnienia to jest mocna przesada. 12:30 to nie jest godzina szczytu wiec nie wierze ze były korki. bardzo się cieszę ze w Warszawie można jeszcze tanio pojechać taksówka bo przez ten autobus spóźniłam się na ważne spotkanie.

Niezweryfikowany Klient_9mzc

01.05.2019

Placówka

warszawa, ul. Obrońców Tobruku

Nie zgadzam się (0)
Jestem bardzo rozczarowana...
Jestem bardzo rozczarowana postawą Pani, która prowadziła dziś autobus linii 220 o godzinie 10:12 na przystanku Chełmońskiego. Byłam dosłownie 20 metrów od przystanku kiedy podjechał autobus. Zaznaczam że gdy zobaczyłam że autobus dojeżdża do przystanku zaczęłam biec z jednym dzieckiem na ręku a drugim w wózku. Pani która również wsiadała z dzieckiem do autobusu i zobaczyła że biegnę chciała powoli wsiąść do autobusu tak abym i ja zdążyła natomiast kobieta, która prowadziła autobus powiedziała jej że albo wsiada albo wysiada.. Jestem bardzo rozczarowana i mam nadzieję że moja opinia zmieni jej nastawienie do pracy...

Niezweryfikowany Klient_qqnX

19.04.2019

Placówka

Warszawa, Grójecka

Nie zgadzam się (0)
Autobus n01 zamiast...
Autobus n01 zamiast odjechać 00:20 odjechał 00:17przez co musiałam kolejne 20 minut czekać

Niezweryfikowany Klient_wvfX

15.03.2019

Placówka

warszawa, ul. Obrońców Tobruku

Nie zgadzam się (0)
autobus miał być...
autobus miał być 10:08 a przyjechał 10:35. nigdy więcej nie pojadę tym nigdzie

Niezweryfikowany Klient_9mzc

04.02.2019

Placówka

warszawa, ul. Obrońców Tobruku

Nie zgadzam się (0)
Autobusy nie przyjeżdżają...
Autobusy nie przyjeżdżają przez 50 minut mimo że kursują co 10. Ja płace żeby przyjeżdżały na czas. Jest to pogwałcenie prawa przewozowego art. 62 par. 1 i 2 i Kompletny brak szacunku dla klienta.

Niezweryfikowany Klient_eJXo

18.12.2018

Placówka

Warszawa, Żelazna 61

Nie zgadzam się (0)
Na trasach podmiejskich...
Na trasach podmiejskich kierowcy nie ogrzewają pojazdów. Duża roznica temperatur w porównaniu z autobusami kursującymi w obrębie miasta. Gdy wysiadasz z takiego 739 czy 738 to jesteś przemarznięty. Ciekawe jaka tego jest przyczyna? Mize kierowcy biora paliwo na lewo, a szefostwo prawdopodobnie udaje, że procederu nie widzi. Wiec pamiętaj o tym, ze możesz sie rozchorować po przejazce w pojeździe ZTM kursującym do podwarszawskiej miejscowości.

Niezweryfikowany Klient_bPyf

12.12.2018

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Na trasach podmiejskich...
Na trasach podmiejskich kierowcy nie ogrzewają pojazdów. Duża roznica temperatur w porównaniu z autobusami kursującymi w obrębie miasta. Gdy wysiadasz z takiego 739 czy 738 to jesteś przemarznięty. Ciekawe jaka tego jest przyczyna? Mize kierowcy biora paliwo na lewo, a szefostwo prawdopodobnie udaje, że procederu nie widzi. Wiec pamiętaj o tym, ze możesz sie rozchorować po przejazce w pojeździe ZTM kursującym do podwarszawskiej miejscowości.

Niezweryfikowany Klient_bPyf

12.12.2018

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Brak jakiegokolwiek zrozumienia...
Brak jakiegokolwiek zrozumienia wśród pracowników, brud, niedziałające kasowniki w których tusz blaknie po kilku godzinach. Ogólnie masakra! BARDZO niemiła obsługa, trasy są skracane na każdym kroku, złe oznakowania, niebezpieczna możliwość wsiadania/wysiadania. Mógłbym jeszcze dalej wymieniać, ale szkoda gadać. Jeszcze raz, NIE POLECAM!

zarejestrowany-uzytkownik

11.12.2018

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Brak jakiegokolwiek zrozumienia...
Brak jakiegokolwiek zrozumienia wśród pracowników, brud, niedziałające kasowniki w których tusz blaknie po kilku godzinach. Ogólnie masakra! BARDZO niemiła obsługa, trasy są skracane na każdym kroku, złe oznakowania, niebezpieczna możliwość wsiadania/wysiadania. Mógłbym jeszcze dalej wymieniać, ale szkoda gadać. Jeszcze raz, NIE POLECAM!

zarejestrowany-uzytkownik

11.12.2018

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Dziendobry.Kierowca linii 148...
Dziendobry.Kierowca linii 148 jadący z numerem ,5,jadący w kierunku ,wiatraczna około godz 18 przed wjechaniem na most siekierkowski wykazał się nie lada refleksem.Samochód oso oby,który wjechal na skrzyzowanie na warunkowej strzałkę wprost pod autobus.Zabrakło paru centymetrów aby zdarzyło się nieszczęście.Opanowanie i trzeźwości umysłu pana kierowcy uchroniły od wypadku.Pani z osobowki nawet nie przeprosiła tylko machnęłam coś tam i odjechał a przecież kierowca uratował jaj życie bo żeby nie błyskawiczny reakcja pana autobus by wjechał centralnie w miejsce kierowcy osobowego.GRATULACJE.UWAZAJMY NA DROGACH.

zarejestrowany-uzytkownik

19.07.2017

Placówka

Warszawa, saska

Nie zgadzam się (0)
Przystanek Osiedle Potok...
Przystanek Osiedle Potok w stronę Karolina. Czekam na 112. O 19.01 nie ma... kolejnych 3 też nie ma... Przyjeżdża ten o 19.41 (spóźniony o 4 minuty). Czy kierowcy formowali czwórkę do brydża....? Ta linia to masakra. Nie wiem już ile czasu wcześniej wyjechać, by zdążyć do pracy? Godzinę, półtorej?Wracam 20.31 - nie ma, kolejnego też nie.... - zrezygnowana decyduję się na jazdę z przesiadkami, inną linią, choć dookoła... Czy ktoś w ogóle koordynuje kursy? W tym czasie przyjechało po 4-5 autobusów innych linii.

Bo

26.05.2016

Placówka

Warszawa, Żelazna 61

Nie zgadzam się (0)
Udałam się do...
Udałam się do punktu obsługi klienta ZTM na stacji Metro Ratusz Arsenał, by doładować kartę miejską. Na miejscu spotkałam się z bardzo długą kolejką sięgającą do drzwi więc by dostać się do kasy, musiałam swoje przestać. Gdy już dotarłam do kasy, pani obsłużyła mnie dość mechanicznie, aczkolwiek sprawnie.

zarejestrowany-uzytkownik

28.10.2013

Placówka

Warszawa, metro Arsenał

Nie zgadzam się (1)
No i się...
No i się doczekaliśmy.My czyli po pierwsze mieszkańcy po drugie osoby pracujące czy w innych celach muszące dojechać na Białołękę a ściślej do jej osiedla Tarchomin.Kolejna dzielnica gdzie mamy opcję wyboru środka komunikacji miejskiej.Tras krótka. 28Kasprowicza Metro MłocinyZgrupowania AK "Kampinos" Zajezdnia ŻoliborzMost Skłodowskiej-Curie ŚwiderskaMyśliborska Stare Świdry Specjalnie pod kontem trasy sprowadzono nowe składy z drzwiami po obu bokach wagonu.Nie dopracowano jak mi się wydaje do końca opcji łatwych przesiadek.Ale już kawałek trasy jest.Zainteresowanie „2” mimo wszystko jest.I całkiem wielu pasażerów ją wybiera jako środek lokomocji.Szybki na pewno.Dla niektórych bardzo dla innych nie co mniej wygodny. Wiadomo nie od razu Kraków zbudowano .Idzi ku dobremu i byle się na tym krótkim odcinku nie zatrzymało.

zarejestrowany-uzytkownik

31.01.2013

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Szukałem połęczenia pomiędzy...
Szukałem połęczenia pomiędzy dworcem centralnymk a pewną ulicą. Skorzystałem z opcji znajdującej się na stronie internetowej ztm. Jest to bardzo przydatna funkacja. Można oczywiście sprawdzić trasę na mapie, dziękic zemu widać jakie ulice się mija. Jest takż eopis połaczenia: pieszo, tramwaj, autobus. Polecam innym.

zarejestrowany-uzytkownik

14.11.2012

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
ZTM chwali się...
ZTM chwali się - na stronie www czy w licznych reklamach, że ich usługi i obsługa pasażerów jest stale poprawiająca się. Co prawda, w przypadku taboru i unowocześniania tej komunikacji jest to niepodważalnym faktem, ale naprawdę szkoda, że wraz z wymianą taboru nie nastąpiła wymiana personelu albo chociaż jego "unowocześnienie". Kierowcy jeżdżą wedle uznania (nie wedle rozkładu) i nie pomaga w tym nawet zegar kontrolujący czas przyjazdu na kolejne przystanki. O ile przy spóźniających się autobusach i tramwajach jest to całkiem zrozumiałe w godzinach wzmożonego ruchu albo i nawet szczytu, o tyle nie do końca rozumiem ideę przyjeżdżania o np. 8 minut wcześniej niż dyktuje to rozkład. Tak dzieje się niebywale często, zwłaszcza w przypadku autobusów wczesnoporannych lub późnowieczornych. Do kierowców nie bardzo trafia zatem chyba, że w godzinach, kiedy autobus jeździ wyjątkowo rzadko, byłoby dobrze, gdyby pasażerowie mogli liczyć na to, że gdy dotrą na przystanek na czas wskazany w rozkładzie, będą mieli szansę skorzystać z autobusu.

Agacia

13.11.2012

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)

ZTM Warszawa

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż ZTM Warszawa?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Fatalnie.
Fatalnie.