Speak Up

(3.41)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (68 z 102)

Firma nieuczciwie postępuje...
Firma nieuczciwie postępuje przy podpisaniu umowy, ponieważ podaje terminy które nie są do osiągnięcia. Podpisałem umowę za 4000 zł i biorąc pod uwagę możliwość umówienia się spotkania i biorąc pod uwagę wakacje święta to udało mi się wykonać 2 poziomy a zapłaciłem za 6. Prosiłem o czas do zakończenia ale miałem zapłacić następną kasę. to naciąganie. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Klient_vzvg

10.10.2019

Placówka

Wrocław, Świdnicka 21/23

Nie zgadzam się (0)
Konsultantka, która przedstawiała...
Konsultantka, która przedstawiała mi ofertę była miła i kompetentna. Potrafiła w wyczerpujący sposób odpowiedzieć na każde moje pytanie, jednak rzucał się w oczy brak entuzjazmu. Miałam wrażenie jakby mówiła wyuczoną formułkę bez zaangażowania i zainteresowania mną, jako potencjalną nową klientką. Recepcjonistka sprawnie radziła sobie z obsługą klientów i kierowaniem ich do odpowednich sal. Pomieszczenia byłby czyste, panowała odpowiednia temperatura.

Dominika88

03.07.2019

Placówka

Warszawa, Solidarności 117

Nie zgadzam się (0)
Zapisałem się do...
Zapisałem się do tej szkoły przed wyjazdem za granicę, zależało mi na skuteczności oraz szybkiej nauce. Dziś jestem już po kursie, po angielsku mówię już biegle. Mam również certyfikat międzynarodowy. Jakość nauczania jak najbardziej pozytywna, ogromny plus za indywidualne podejście!

Łuki_5

07.07.2017

Placówka

Lublin, Okopowa 1

Nie zgadzam się (0)
Zapisałem się do...
Zapisałem się do tej szkoły, bo uczy tam moja znajoma. Jakie są moje odczucia? Kwestie umów i rozplanowania zajęć oceniam bardzo wysoko. Szkoła dba, żeby uczeń miał jak najmniej papierkologii, ale oczywiście jasno mówią za co i ile się płaci. Układ zajęć można zmieniać, żeby nie tracić ich w razie nieobecności. Poziom jest wysoki i w dodatku można zapisać się na zajęcia ze słownictwa specjalistycznego.

zalogowany_użytkownik

10.12.2016

Placówka

Warszawa, Puławska 12

Nie zgadzam się (0)
Moja wizyta w...
Moja wizyta w placówce Speak Up była umówiona telefonicznie. W biurze zjawiłam sie w godzinach szczytu , panował duży ruch i hałas. Pomimo tego Pani na recepcji zajęła się mna jak tylko sie pojawiłam. Sprawdziła moje nazwiko na liście osób umówionych na spotkanie, następnie zaprowadziła do sali testów. Wyjaśniła przebieg i etapy spotkania. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze. Koordynatorzy byli kompetentni , potrafili odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania. Otrzymałam wszystkie potrzebne materiały i informacje. Byłam badzo zadowolona z czasu i jakości obsługi. Uważam ,że oferta szkoły jest dostosowana do potrzeb indywidualnego ucznia, natomiast jest to droga usługa. Dużo gorzej wypadła ocena miejsca obsługi . Pomieszczenia są małe , przewijają się grupy uczniów na bardzo wąskim korytarzu, jest głośno i mało komfortowo.

zalogowany_użytkownik

27.04.2016

Placówka

Warszawa, ochota- oddział korotyńskiego

Nie zgadzam się (0)
Przemyli ludzie, super...
Przemyli ludzie, super fachowcy, rewelacja, polacam naukę języka angielskiego w Speak up.

Astek

16.03.2016

Placówka

Poznań, Św. Marcina 46/50

Nie zgadzam się (0)
Według mojej opinii,...
Według mojej opinii, pracownicy infolinii wykazują minimalną inicjatywę aby pomóc klientowi. Jestem przekonana o tym, że takie są metody ich pracy, opinię opieram na trzech telefonach wykonanych na infolinię. Pracownik infolinii w trakcie jednej z rozmów był wręcz niegrzeczny. Z całą pewnością mogę stwierdzić, że nie jestem zadowolona z jakości obsługi.

Urszula_507

17.09.2015

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Bardzo przyjemna obsługa,...
Bardzo przyjemna obsługa, ktora zawsze dysponuje czasem dla klienta. Wszyscy pracownicy w tym miejscu to profesjonaliści na swoich stanowiskach.

Łukasz_2158

05.12.2014

Placówka

Warszawa, Solidarności 117

Nie zgadzam się (0)
Chcę podzielić się...
Chcę podzielić się swoją opinią, może nie na temat samej szkoły, gdyż nie miałam jeszcze okazji być na żadnych zajęciach, ale na temat jej promocji. W poniedziałek, po drodze na uczelni, zaczepiła mnie pani ankieterka - jak się później okazało, z tej właśnie szkoły - która zadała 3 pytania odnośnie nauki języków, a następnie poprosiła o moje dane. Trochę mnie to zdziwiło, gdyż nie wyraziłam chęci wzięcia udziału w kursie językowym, ale domyśliłam się, że pani jest rozliczana z ilości wypełnionych ankiet wraz z danymi, więc podałam numer telefonu. Do dzisiejszego dnia tylko raz dzwonił do mnie nieznany numer, jednak nie moglam odebrać, gdyż byłam na zajęciach. Więcej nikt mnie nie niepokoił. Jednak z tą samą szkołą miał do czynienia mój chłopak, dwa lata temu podobnie zaczepiła go ankieterka, wtedy z konkretnym pytaniem, czy nie chciałby się zacząć uczyć jakiegoś języka bądź podszkolić w innym. Nie był wtedy pewny, ale podał numer telefonu. Później kilka, nawet kilkanaście razy kontaktowano się z nim z tej szkoły, proponując różne kursy. Zawsze odpowiadał, że nie jest jeszcze przekonany, a jeśli się to zmieni, sam się z nimi skontaktuje, mimo tego telefony powtarzały się.

Katarzyna_4184

31.10.2014

Placówka

Rybnik, Kościelna

Nie zgadzam się (0)
Szkoła językowa bardzo...
Szkoła językowa bardzo przyjemna. Obsługa kompetentna, uprzejma i pomocna. Lektorzy posiadają wiedzę i w oryginalny sposób potrafią przekazać wiedzę! Cena kursu adekwatna do prezentowanych korzyści.

zarejestrowany-uzytkownik

27.07.2014

Placówka

Gliwice, Rynek 4/5

Nie zgadzam się (1)
Bardzo profesjonalnie podchodzą...
Bardzo profesjonalnie podchodzą do klienta, Pani z recepcji od razu zainteresowała się mną, Po chwili przyszła pani która już mnie obsługiwała (nie musiałam długo czekać). Interesują się klientem, dobierała ofertę specjalnie do potrzeb są bardzo mili i pomocni a jednocześnie nie ma się wrażenia że na siłę chcą ci coś wcisnąć.

Agata_1001

10.01.2014

Placówka

Lublin, Okopowa 1

Nie zgadzam się (0)
Polecam !
Polecam !

zalogowany_użytkownik

09.12.2013

Placówka

Wrocław, Świdnicka 21/23

Nie zgadzam się (0)
Profesjonalna obsługa -...
Profesjonalna obsługa - od początku czułam się bardzo dobrez. Chwilkę czekałam ale generalnie zostałąm zrozumiale poinformowana o szkole i zajęciach. Nie podjęłam jesczze decyzji ale skłąniam się ku tej szkole.

zarejestrowany-uzytkownik

17.10.2013

Placówka

Szczecin, B. Krzywoustego 9

Nie zgadzam się (0)
Szkoła przeznaczona głównie...
Szkoła przeznaczona głównie do doskonalenia języka, gorzej sprawuje się dla osób chcących uczyć się od podstaw. Zajęcia z lektorami bardzo ciekawe, zabawne i owocne, jednak druga połowa, czyli zajęcia multimedialne są wyjątkowo nudne, mało uczą. Mimo wszystko polecam, zostałem świetnie przygotowany do FCE. Warto spróbować.

Bartosz_553

10.08.2013

Placówka

Toruń, Czerwona Droga 1-6

Nie zgadzam się (4)
Bardzo źle. typowe...
Bardzo źle. typowe naciaganie!!! zero profesjonalizmu!!! Na minus: personel, wiedza i doradztwo, sprawność obsługi, oferta i cena, wygląd miejsca obsługi.

Tatoo20

07.07.2013

Placówka

Częstochowa, Aleja Najświętszej Marii Panny

Nie zgadzam się (0)
Rzadko zdarza mi...
Rzadko zdarza mi się korzystać z zaproszeń kierowanych przez telemarketerów, ale tym razem dałam się namówić i umówiłam się na "niezobowiązującą" rozmowę. Zachętą był voucher na bezpłatne lekcje.Poszłam i zostałam w Recepcji skierowana do młodego Pana z dwoma pierścieniami na ręce i nastroszonej fryzurze. Pomimo, że powiedziałam, że nie chcę składać żadnych deklaracji co do uczestnictwa (powołałam się na ustalenia z telemarketerką), byłam cały czas nagabywana o to czego oczekuję od kursu etc. Odnosiłam wrażenie, że Pan prowadził rozmowę według konkretnego scenariusza. Był zdziwiony, że nie wiem o rankingu Forbesa, w którym szkoła Speak Up jest na 1 miejscu. Nakłoniona, wyraziłam ochotę zapisania się na krótszy czyli 6 miesięczny kurs. W tym momencie okazało się jednak, że nie jestem atrakcyjnym klientem dla firmy. Zaproponowano mi cenę 3.150zł za okres 4-6miesięcy. Żadnego voucheru nie dostałam i miałam poczucie zmarnowanego czasu z przemądrzałym sprzedawcą, który nie potrafił znaleźć dla mnie ciekawej oferty i deprecjonował moje dotychczasowe umiejętności.

Aneta_825

07.07.2013

Placówka

Poznań, Św. Marcina 46/50

Nie zgadzam się (0)
Dobrze.
Dobrze.

jaro_11

11.04.2013

Placówka

Wrocław, Świdnicka 21/23

Nie zgadzam się (0)
Po kilku odbytych...
Po kilku odbytych lekcjach ODRADZAM korzystanie z usług tej szkoły. Uważam ,że jej koncepcja uczenia i strategia przeprowadzania kursu ma na celu tylko naciąganie klienta na kasę- " proszę podpisać umowę na kolejne stopnie, a otrzyma Pani rabat..."Bla, bla...Szkoła uczy na podstawie swoich "podręczników",których zawartość jest mierna. Ćwiczenia odbywające się w specjalnej sali przed komputerem nie wnoszą nic nowego.Kilka razy próbowałam się "wbić" do lektora- bez skutku,usłyszałam,że terminy są zajęte...Szkoła niewarta pieniędzy,

Harpaganica

19.12.2012

Placówka

Bydgoszcz, Focha 4

Nie zgadzam się (1)
W dniu 14...
W dniu 14 grudnia zadzwonil do mnie telefon z numeru zastrzezonego. Okazalo sie ze to kurs jezyka nagielskiego speak up. pani zaproponowala mi kurs jezyka w okazyjnej cenie z doplata unijna. Rowniez poinformowala mnie o mozliwosci indywidualnego doboru toku nauki. Z wielka checia umowila mnie na spotkanie w siedzibie biura w celu zapoznania sie w wiekszymz akresie z opcja ursu. Odbieram bardzo pozytywnie taka forme przekazu. Telefonistka nie byla zbyt nachalna, wrecz przeciwnie. Krotko i na temat przedstawila swoja propozycje. Polecam kontakt telefoniczny ze speak up.

Katarzyna_2576

19.12.2012

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Udałem się do...
Udałem się do siedziby Speak Up w Łodzi, aby dowiedzieć się o obecne promocje na kursy angielskiego. Pracownik w recepcji opowiedział mi o metodach nauczania, przeprowadził test komputerowy i dobraliśmy odpowiedni dla mnie poziom, od którego rozpocząłbym naukę w szkole. W momencie kiedy powiedziałem, że muszę się jeszcze zastanowić, pracownik zrobił się trochę natarczywy, chcąc podpisać już dzisiaj umowę.

Apacz

04.12.2012

Placówka

Łódź, Piłsudskiego 5

Nie zgadzam się (0)

Speak Up

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Speak Up?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Firma nieuczciwie postępuje...
Firma nieuczciwie postępuje przy podpisaniu umowy, ponieważ podaje terminy które nie są do osiągnięcia. Podpisałem umowę za 4000 zł i biorąc pod uwagę możliwość umówienia się spotkania i biorąc pod uwagę wakacje święta to udało mi się wykonać 2 poziomy a zapłaciłem za 6. Prosiłem o czas do zakończenia ale miałem zapłacić następną kasę. to naciąganie. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)
Polityka cookies
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.
;