FedEx

(3.15)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (671 z 1218)

jakość i konkurencyjnosc
jakość i konkurencyjnosc

zalogowany_użytkownik

11.12.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Bardzo dobre zaangazowanie...
Bardzo dobre zaangazowanie pracowników w obsłudze klienta

zalogowany_użytkownik

11.12.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Kuriera paletowego obsługującego...
Kuriera paletowego obsługującego rejon ul. Powstańców można cenić nie tylko za bardzo profesjonalną współpracę tj. doręczenia i odbiory zawsze na czas, łatwość kontaktu telefonicznego ale i ludzką życzliwość i bezkonfliktowość :) (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO)

zarejestrowany-uzytkownik

10.12.2020

Placówka

Kraków, Albatrosów 2

Nie zgadzam się (0)
chciałbym się wypowiedzieć...
chciałbym się wypowiedzieć na temat kuriera paletowego obsługującego rejon ul.Dobrego pasterza w Krakowie. od 3 lat nie było z nim żadnego problemu , kontakt na najwyższym poziome , zawsze można z nim wszystko załatwić, dostawa na czas bez żadnych problemów ogólnie wszystko na najwyższym poziomie . polecam

Niezweryfikowany Klient_5AKH

09.12.2020

Placówka

Kraków, Albatrosów 2

Nie zgadzam się (0)
Kurier był niemiły...
Kurier był niemiły w stosunku do mnie. Odszedł bez słowa. Nie polecam.

Niezweryfikowany Klient_43aN

07.12.2020

Placówka

Katowice, Porcelanowa 60

Nie zgadzam się (0)
Jeśli chodzi o...
Jeśli chodzi o moją opinie dotyczącą kuriera jest ona pozytywna - sumienny ,kulturalny , dobry kontakt telefoniczny tzn . Sam dzwoni , ale także odbiera telefony. Nawet kiedy idzie na urlop daje kontakt do swojego następcy , do którego jak dotąd nie mieliśmy zastrzeżeń . Prowadzę firmę już kilkanaście lat, życzyłbym sobie takiego kuriera w pozostałych firmach . Włodzimierz

Niezweryfikowany Klient_W8Ls

07.12.2020

Placówka

Kraków, Albatrosów 2

Nie zgadzam się (0)
Szkoda że trzeba...
Szkoda że trzeba dać minimum jedną gwiazdkę bo to dla nich stanowczo za dużo. Brak kontaktu z kurierem, nie odświerzana strona do śledzenia, na infolinię jak spytałam uprzejmie o której wreszcie szanowny kurier zaszczyci mnie swoją obecnością dostałem odpowiedź że mam czekać od 8-18. Oddział Poznań to jakiś żart, ogólnie chyba cały fedex polska to jedne wielkie nieporozumienie, niestety w związku z podejściem dostawcy przesyłka wróci do Nadawcy, wyjaśniłem jemu telefonicznie sytuację, przeprosił i zobowiązał się do zaprzestania korzystania z ich wątpliwej jakości usług.

Klient_C0yV

02.12.2020

Placówka

Poznań, ul. Ostrowska

Nie zgadzam się (0)
Doliczyli sobie do...
Doliczyli sobie do wagi ponad 10 kilo, wbrew obowiązującym ustawom i zmasakrowali przedmiot w środku. Oczywiście po ponad miesiącu od dostarczenia paczki zażądali dopłaty za fikcyjne przekroczenie deklarowanej masy (jestem pewien że było jeszcze kilka kilo mniej niż sam wprowadziłem). Przesyłka spełniała wszelkie standardy zabezpieczenia przedmiotu. Został uszkodzony element o bardzo wysokiej wytrzymałości, przesyłka z pewnością spadła z wysokości większej niż te ich deklarowane 1,5 metra. Oczywiście reklamacja została odrzucona a przesyłka była ubezpieczona na pełną wartość. Cena przesyłki pozornie niska do miesiąca po dostarczeniu. Osobiście unikam tej firmy jak ognia.

Niezweryfikowany Klient_PuR4

01.12.2020

Placówka

Katowice, Porcelanowa 60

Nie zgadzam się (0)
Oczekiwanie przez cały...
Oczekiwanie przez cały dzień na kuriera. Kurier nie podejmuje próby doręczenia, nie kontaktuje się telefonicznie, nie zostawia awizo. W systemie zamieszczona zostaje informacja o nieudanej próbie doręczenia!! (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_FBdx

14.11.2020

Placówka

warszawa, ul. Fieldorfa

Nie zgadzam się (0)
Paczka ekspres z...
Paczka ekspres z usa dotarła do PL 24 września. Dopiero po mojej interwencji paczka została oclona po 11 dniach, od oclenia do wysyłki kolejne 4 dni. Paczka dociera do miasta docelowego po czym zostaje odesłana do Kielc, kolejne 3 interwencje, paczka poraz kolejny w kielcach. Kontakt z infolnią i poraz kolejny słyszę przepraszamy nie nasza wina

olo_7

14.10.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
To co ta...
To co ta firma wyprawia w tym roku to szczyt żenady i złego traktowania klienta. Zdarzało mi się zamawiać przesyłki za pośrednictwem tego kuriera w latach poprzednich i było ok. W tym roku kurier nie raz, nie dwa nie dostarczył przesyłki wpisując, ze nikogo nie było w domu, kiedy to zawsze ktoś był. Na drugi dzień jak już łaskawie podjechał to zostawiał przesyłkę pod drzwiami bez sprawdzenia czy jest ktoś w domu. Czarę goryczy przelała sytuacja z tego tygodnia, kiedy przez serwis Furgonetka zleciłam odbiór przesyłki. W poniedziałek kurier nie dotarł (na infolinii info, ze zepsuł się mu samochód HAHAHA), zero info, że zlecenie nie ponowi się na wtorek, wiec dopiero we wtorek musiałam ponowić podjazd kuriera na środę. Po 3 razach udało mi się dodzwonić na infolinię i uzyskałam info, że kurier na pewno będzie do godz.18:00. O 17:00 ponownie zadzwoniłam na infolinię i dowidziałam się, że kurier zabrał przesyłkę o 16:40, a stałam i patrzyłam na nią, więc robią z ludzi kretynów. Pan z infolinii był bardzo miły, miał zawrócić kuriera, ale ten nie dotarł do dziś. Anulowałam to zlecenie i zamówiłam kuriera DHL, który nigdy mnie nie zawiódł. FedEx? NIGDY WIĘCEJ!

Niezweryfikowany Klient_BDEw

10.09.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Nie dam ani...
Nie dam ani jednej gwaiazdki. Najgorsza firma, z jaką miałam do czynienia. Cztery razy i cztery raz ten sam nieuprzejmy kurier. Przeglądam opinie i widzę, że w poprzednim roku opinie były dużo lepsze. Co się stało, że w 2020 sane negatywne komentarze? Chciałabym wiedzieć, kto jeździ od paru miesięce w Łobzie? Czy k iurierów wybiera się z łapanki? (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_75w0

08.09.2020

Placówka

Szczecin, ul. Kasztanowa

Nie zgadzam się (0)
Przyszedł email,ze przesylka...
Przyszedł email,ze przesylka dostarczona. Caly dzień ktoś w domu . Ani dzwonka , ani telefonu , ani przesyłki

zarejestrowany-uzytkownik

04.09.2020

Placówka

Poznań, ul. Ostrowska

Nie zgadzam się (0)
Katastrofa. Ręce opadają....
Katastrofa. Ręce opadają. I to nie pierwszy raz. Przesyłka jechała z drugiego końca Polski, w dniu doręczenia dyspozytorka dzwoni i dopytuje czy na pewno dobry adres, bo kurierek nie widzi go w google maps (oszczędnisie brzydzą się płatnymi programami do nawigacji). Adres i telefon są jak należy, więc nawet jakby kurierek nie mógł trafić to niech dzwoni, podpowiem, w końcu codziennie jedzie kilometr ode mnie (bo go często widuję) a czasem wręcz pod oknami mi przejeżdżał. Jakoś żaden inny kurier problemów z dotarciem nigdy nie miał. Mimo to kurierek się nie pojawia, w serwisie internetowym wpisuje, że niby "błędny adres". Po kilku telefonach do nadawcy i do fedex obiecują, że jutro będzie, że kurier zadzwoni. No i nazajutrz zadzwonił- puścił 2 sygnały, odpowiednio 5 i 2 sekundy, tak, żeby nie było szans odebrać, a mógł się tłumaczyć, że niby dzwonił. Oddzwaniam - cwaniaczek raz nie odbiera, drugi raz odrzuca, więc już wiem, że uparł się, ze nie dostarczy. Po wekendzie walka trwa - telefony do fedex ode mnie i od nadawcy - tłumaczą się, że google takiego adresu nie pokazuje. Racja - nie pokazuje bo google maps nie jest alfą i omegą i posiada błędy, a poza tym NIE SŁUŻY DO UŻYTKU KOMERCYJNEGO (swoją drogą ciekawe co na to przedstawiciele googla). Koniec końców towar wraca do nadawcy. Jak się nie umie trafić to się dzwoni i pyta, a najlepiej zmienić zajęcie, chociaż nie zlecił bym im nawet wożenia nawozu (naturalnego) na pole, bo zabłądzą. Trzecia taka akcja w ciągu roku, za każdym razem z jedną tą samą firmą. Teraz pytam sprzedawców przed zakupem kto dostarcza bo szkoda czasu. I nerwów.

Niezweryfikowany Klient_DJ6v

02.09.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Przesyłka przygotowana, opłacona,...
Przesyłka przygotowana, opłacona, widoczna w systemie, jednak kurier wogóle nie pojawił się po jej odbiór. Problem z połączeniem z obsługą klienta, a kiedy już się uda, to ściema totalna. Wg obsługi kurier odbierze jeszcze dziś, pewnie ma dużo zleceń... (godz. 18:10). Baju baju. Zaorać i zasiać buraki, przynajmniej będzie pożytek.

Niezweryfikowany Klient_f2Nk

21.07.2020

Placówka

Wrocław, ul. Bierutowska 55

Nie zgadzam się (1)
Dziadostwo się zrobiło....
Dziadostwo się zrobiło. Coraz więcej moich klientów namawia mnie na zmianę na innego kuriera. Niemiła obsługa, nieelastyczne godziny pracy kurierów, twierdzą ze nie maja jak wydać reszty, nie przeniosą lekkiej przesyłki dalej niż 20 m od samochodu itp.

zarejestrowany-uzytkownik

15.07.2020

Placówka

warszawa, ul. Fieldorfa

Nie zgadzam się (0)
Od tygodnia próbuje...
Od tygodnia próbuje dowiedzieć się co s talo się z paczka która m iala dotrzeć do USA 30 czerwca. I nic dalej nie wiem bo oni sami nie wiedzą. Zmieniony status paczki że została wstrzymana bo zawartość nie odpowiednia?!?! Zawsze taka sama A teraz nieodpowiednia. Chce P aczke dostać s powrotem albo chociaż jakaś odpowiedź cokolwiek... dostaje jakieś wiadomości że jakiś Sebastian jest na urlopie. A co to mnie obchodzi?? Czy tam pracuje tylko 1 osoba?? Oddajcie mi moja P aczke wysle ja przez inna firme!!

Niezweryfikowany Klient_Xgrf

10.07.2020

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Paczki nadałem ze...
Paczki nadałem ze Stanów. Formą wyjściową były dwa ładne, porządnie oklejone sześciany. Dotarły dwie dziurawe kule. Zawartość poniszczona i pogubiona. Metalowe obudowy niektórych urządzeń kompletnie pogięte. Nie wiem jak trzeba być niekompetentnym i co z paczką robić żeby doprowadzić ją do takiego stanu. Przesyłka spóźniona 3 tygodnie. Kurier - (treść usunięta przez administratora). Nie wie kiedy będzie, ma pretensje że nie siedzę w domu i nie czekam aż łaskawie raczy podjechać (dodam że był środek tygodnia). Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy i innym również nie polecam.

Niezweryfikowany Klient_ZQJj

30.06.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Kurier oczywiście nawet...
Kurier oczywiście nawet nie zadzwonił i nie dostarczył paczki. Cały dzień byłem w domu i specjalnie na niego czekałem. Paczka wróciła na magazyn.nie polecam tej firmy. dzwoniłem jeszcze do nich w ciągu dnia bo chciałem zapytać o której będzie kurier ale nr do kuriera nie dają bo kurierzy mają swoje prywatne telefony. Dobra firma-taka amerykańska

Niezweryfikowany Klient_eFXF

27.06.2020

Placówka

warszawa, ul. Fieldorfa

Nie zgadzam się (0)
Totalne dno. Radzę...
Totalne dno. Radzę omijać z daleka.

zarejestrowany-uzytkownik

20.06.2020

Placówka

Lublin, ul. Franczaka

Nie zgadzam się (0)

FedEx

FedEx Express od ponad 35 lat łączy ludzi i możliwości i oferuje klientom korzyści płynące z dostępu do największej na świecie sieci przesyłek lotniczych oraz niezrównanej europejskiej sieci drogowej.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż FedEx?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Zawsze byłam zadowolona...
Zawsze byłam zadowolona z usług tej firmy, nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności