GLS

(2.96)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (844 z 1494)

Firma GLS zatrudnia...
Firma GLS zatrudnia krętaczy. Kurier z pilskiego okręgu wprowadził w błąd starszą kobietę! Paczka była uprzednio opłacona. Babcia była poinformowana o jej odebraniu. Kurier (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) wprowadzając w błąd starszą kobietę, zażądał opłaty za paczkę, która była już opłacona. NIE POLECAM. Jeżeli ktoś nie ma sumienia w stosunku do starszych osób, to jakim musi być człowiekiem? Jakich pracowników zatrudnia GLS? (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_7gb4

07.11.2020

Placówka

Piła, Towarowa 1

Nie zgadzam się (0)
Najgorsza firma kurierska....
Najgorsza firma kurierska. Nie dostarczyli mi paczki i twierdzili ze ja odebrałam. Po kilkutygodniowych reklamacjach dostarczyli używany towar bez oryginalnego opakowania, i dodatków.. widać że był używany, są wady . Kurier opowiada kłamstwa że niby paczka była u sąsiada. Nie wyjaśnione mi dlaczego i jak mógł ktoś inny otrzymać moja paczke. Żadnej chęci rozwiązania problemu, towar do wyrzucenia. Będę interwieniowac do odpowiednich instancji. Bezczelne osoby

niezalogowany-uzytkownik

06.11.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Zdarzyło mi się...
Zdarzyło mi się nie przyjąć przesyłki za pobraniem bo niestety nie dostałam na czas informacji od osoby, która zamówiła dla mnie ten towar. Przepraszam za to. Na szczęście wszystko udało się naprawić parę dni później. Ukłon dla Waszej pracy. Pozdrawiam. J. K.

Niezweryfikowany Klient_0lQj

29.10.2020

Placówka

Bielsko-Biała, Powstańców Śląskich 6

Nie zgadzam się (1)
Pan który przyjeżdża...
Pan który przyjeżdża do Nidzicy i rozwozi paczki jrst bardzo nie miły nie kontaktowy. Przede wszystkim nie nosi maseczki ochronnej. Kolejny raz tak samo jestem obsluzona .

Niezweryfikowany Klient_7YPH

28.10.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
to co prezentuje...
to co prezentuje ta Firma to wielkie nieporozumienie, wysyłam paczkę, płacę za usługę - czyli zawieram z nimi umowę. śledzę moją przesyłkę i napotykam się na nieprawdę!!!!! przesyłka rejestrowana jest kilkakrotnie w tej samej filii, zamiast być dostarczona do klienta, piszą o błędnym adresie odbiorcy, zero kntaktu z odbiorcą pomimo podanego nr telefonu...... chcę wyjaśnień od GLS a tu ZONK!!!! nie ma takiej opcji bo to co napisane w necie to ich prawda objawiona, klienta maja w głębokim .......

Niezweryfikowany Klient_4UHm

19.10.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam firmy...
Nie polecam firmy GLS, zatrudnia chyba, tych których nie chcą nigdzie indziej. Dziś miałam wątpliwą przyjemność odbierać przesyłkę od Pani kurier, jej kultura osobista na poziomie zerowym, bezczelna i opryskliwa, powinna raczej być zamknięta w jednoosobowym biurze niż mieć kontakt z klientem. Zapomina chyba, że bez klientów nie ma pracy. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_ip3o

16.10.2020

Placówka

Radom, Kelles - Krauza 9

Nie zgadzam się (0)
kompletna olewka, brak...
kompletna olewka, brak odbioru z adresu górczewska 224 dn 09.10.20

Niezweryfikowany Klient_fTRi

09.10.2020

Placówka

Warszawa, ul. Wypedy

Nie zgadzam się (0)
Kyrier dzwoni do...
Kyrier dzwoni do klienta i rzada wyjścia po przesyłka ponad 100 metrów gdyż tłumaczy się że auto nie zmieści się na most. Zaznaczam że mostem tym przyjeżdżają dużo większe samochody......

Niezweryfikowany Klient_9xhC

16.09.2020

Placówka

Głogów Małopolski, Rudna Mała 47j

Nie zgadzam się (0)
Dziś 8.09.2020r Mój...
Dziś 8.09.2020r Mój tato został kolejny raz oszukany przez kuriera GLS przy wydaniu reszty po odebraniu paczki raz była to kwota 10zl potem była kwota 7zl i nie tylko on został oszukany bo ja też zostałam oszukana na 10zl i szwagierka również. Nie jest to pierwsza sytuacja dlatego wystawiam taka a nie inna opinie rozumiem że zdarzyć się może raz lub dwa ale żeby tyle razy? To coś nie chalo. ZASTANAWIAM SIĘ ILE OSÓB TAK OSZUKAŁ. Nigdy więcej nie zamówimy w tej firmie paczki.

Niezweryfikowany Klient_PL7O

08.09.2020

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Paczka dostarczona w...
Paczka dostarczona w terminie i nienaruszona niemniej całość psuje stosunek kuriera do klienta. Kurier skontaktował się ze mną w momencie dotarcia na miejsce doręczenia przesyłki bez wcześniejszej informacji (jedyna informacja to SMS że paczka zostanie doręczona DZIŚ). Krótka rozmowa obfitująca w niestosowne uwagi, że "moim obowiązkiem jest siedzenie w domu i czekanie na kuriera bo jemu się spieszy a tłumaczenie się byciem w pracy jest bez sensu bo każdy tak mówi". GLS - nie tędy droga... Słabym ogniwem jest kurier a to on Was reprezentuje.

Niezweryfikowany Klient_jOn7

22.08.2020

Placówka

Czeladź, ul. 3-ci Szyb 3

Nie zgadzam się (0)
Przyjmują przesyłkę nie...
Przyjmują przesyłkę nie zwracają uwagi do kogo potem odsylaja nadawcy przez kuriera który bez potwierdzenia odbioru zostawia przypadkowej osobie w klatce schodowej. Obsługa na Melgiewskiej to jakaś pomyłka

zarejestrowany-uzytkownik

14.08.2020

Placówka

Lublin, ul. Melgiewska 30

Nie zgadzam się (0)
Po 9 dniach...
Po 9 dniach paczka nie dotarła. Dzwoniłem na infolinie to mi powiedzieli że byli ale nikogo nie było? Mam paczkę odebrać osobiście po tym jak ich zaopiniowałem. Cały czas byłem na budowie i telefon w kieszeni. Niestety żadnego samochodu. Żadnego telefonu. Nikomu nie polecam tej spedycji. Pieniędzy nie oddała firma GLS za niedostarczenie paczki. Poczta Polska, DPD, DHL mi dostarczali paczki w przełomie 1,5 dnia od zamówienia. A GLS po 9 dniach nic. E-maila mi napisali ze mam odebrać paczkę 44km w oddziale w Koszalinie.

Niezweryfikowany Klient_abfm

05.08.2020

Placówka

Słupsk, ul. Leszczyńskiego

Nie zgadzam się (0)
powinna być możliwość...
powinna być możliwość przyznania 0 gwiazdek

Niezweryfikowany Klient_yk4K

24.07.2020

Placówka

Opole, Głogowska

Nie zgadzam się (0)
Odradzam wysyłkę paczki...
Odradzam wysyłkę paczki tą firmą. Kurier dzwoni 10 min przed przyjazdem w godzinach porannych kiedy jest się w pracy, odmawia przyjazdu w późniejszych godzinach. Po 3 dniach roboczych po kontakcie telefonicznym mówi do mnie żebym sobie złożyła nowe zlecenie, a paczka jest już zapłacona przy pierwszym zleceniu. Znowu mam płacić? Czy mam brać urlop w pracy aby nadać paczkę? NIE POTRAFIĄ DOSTOSOWAĆ SIĘ DO KLIENTA ODRADZAM

Niezweryfikowany Klient_gMPU

21.07.2020

Placówka

Nie zgadzam się (1)
Kurierzy okłamuje ze...
Kurierzy okłamuje ze dostarczają przesyłkę . Są nieuprzejmi i źle obchodzą się z paczkami. Nie podejmują kolejnej próby dostarczenie pomimo opłacenia. Wbijają odmowa odbioru i odwożą na magazyn. Próby wyjaśnienia tego z magazynem w Kliniskach nic nie dają ponieważ Pan który odbiera telefon kpi dobie z problemu, wręcz śmieje się i moei wprost cyt” Taak jest paczuszka i jutro będzie odesłana „ masakra

zarejestrowany-uzytkownik

02.07.2020

Placówka

Kliniska Wielkie, Szczecińska 4

Nie zgadzam się (0)
ZDECYDOWANIE ODRADZAM firmę...
ZDECYDOWANIE ODRADZAM firmę kurierską GLS. Firma nie dostarcza paczek pod wskazany adres tylko chwilę przed miejscem dostarczenia paczki dzwoni do klienta a jeżeli ten nie odbierze telefonu a nie ma takiego obowiązku to kurier jedzie dalej. Miałem taką sytuację dwukrotnie tzn w pierwszej próbie doręczenia paczki oraz przy drugiej próbie doręczenia. Skutkuje to tym że aby potem odebrać paczkę należy udać się osobiście do punktu spedycji często bardzo daleko. Próbowałem reklamować usługę ale jak wspomniałem kurier będąc w pobliżu adresu jest cały czas śledzony przez system GPS który według firmy GLS jest wystarczającym dowodem na to że próba doręczenia się odbyła co jak widać na moim przykładzie było nie prawdą. Jeżeli nie chcemy odebrać paczki osobiście to firma może dostarczyć paczkę za dodatkową opłatą. Moim zdaniem naciągają klientów na dodatkową kasę.

Niezweryfikowany Klient_lgIa

01.07.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Chciałabym podziękować kurierowi...
Chciałabym podziękować kurierowi za kulturę osobistą i ludzką życzliwość. Rano otrzymałam smsem numer telefonu od kuriera. Napisałam prośbę o kontakt przed dostarczeniem, ponieważ dostarczona paczka ma być prezentem dla syna- kurier to uczynił. Paczkę odbierała upoważniona do tego teściowa i kurier wniósł ciężką paczkę/przesyłkę. Napisałam podziękowanie smsem ale mimo wszystko jestem tak zaskoczona życzliwością tego Pana że postanowiłam napisać również na portalu. Była to paczka o numerze 62620319324, dostarczona dziś 30.06.2020 ok godziny 10:36 do Nakła Śląskiego.

Niezweryfikowany Klient_UPXm

30.06.2020

Placówka

Zabrze, św. Cecylii 2/8

Nie zgadzam się (1)
Paczka ok, dostarczona...
Paczka ok, dostarczona na czas,ale kurier bezczelny.

Niezweryfikowany Klient_7yez

25.06.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
U mnie na...
U mnie na terenie jeździło paru kurierów firmy gls na żadnego nie mogę narzekać wszystko jak w najlepszym porządku.

Niezweryfikowany Klient_qgkC

24.06.2020

Placówka

KRUPIA WÓLKA, ul. GÓRNA 18A

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam! Paczka...
Nie polecam! Paczka została oddana na pocztę, zero kontaku ze strony kuriera. Firma okłamuje klientów, że mają opcję „od drzwi do drzwi” a później każą kobiecie w zaawansowanej ciąży odbierać 9kg paczkę z poczty!!

Niezweryfikowany Klient_2Wps

18.06.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)

GLS

GLS oferuje niezawodne rozwiązania logistyczne w Europie i na świecie. Grupa GLS obejmuje swoimi usługami 40 krajów, większość za pośrednictwem własnych spółek, a pozostałe poprzez partnerów.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż GLS?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?