Paris Optique

(2.86)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (96 z 239)

Przyłączam się do...
Przyłączam się do dobrych opinii. Zawsze wszystko na czas, reklamacje rozpatrywane szybko i sprawnie. Atrakcyjne ceny i szeroki wybór. Obsługa bardzo profesjonalna i miła. Oby więcej takich salonów.

Niezweryfikowany Klient_1RdR

02.07.2021

Placówka

Warszawa, Targowa 72

Nie zgadzam się (0)
Polecam salon. Zawsze...
Polecam salon. Zawsze miła i uśmiechnięta obsługa. Kupuje okulary dla całej swojej rodziny i jestem bardzo zadowolona. Oprawki i szkła są dobrej jakości i przy normalnym użytkowaniu nic się z nimi nie dzieje. Mają spory wybór co mi bardzo odpowiada.

Niezweryfikowany Klient_LZsi

02.07.2021

Placówka

Warszawa, Górczewska 124

Nie zgadzam się (0)
Polecam salon optyczny....
Polecam salon optyczny. Kupiłam bardzo fajne okulary przeciwsłoneczne i w dobrej cenie. Bardzo duży wybór i mega ceny. Obsługa bardzo pomocna i cierpliwa. Jestem zadowolona.

Niezweryfikowany Klient_1RdR

02.07.2021

Placówka

Wrocław, ul. CH Magnolia

Nie zgadzam się (0)
Salon optyczny z...
Salon optyczny z bardzo dobrą obsługą. Duży wybór oprawek, obsługa bardzo pomocna. Panie pomogły mi dobrać okulary i to wszystko w bardzo miłej atmosferze. To moje pierwsze okulary więc uzyskałam profesjonalną pomoc. Serdecznie polecam ten salon.

Niezweryfikowany Klient_LZsi

01.07.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (1)
Jako stały klient...
Jako stały klient serdecznie polecam salon optyczny. Miła i profesjonalna obsługa. W salonie duży wybór oprawek i marek, a do tego konkurencyjne ceny.

Niezweryfikowany Klient_1TSw

01.07.2021

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (0)
Od lat kupuje...
Od lat kupuje tu okulary, zawsze trafiam na miłą obsługę i konkretną pomoc. Panie potrafią podpowiedzieć i dobrać oprawki do urody. Zawsze wychodzę zadowolona z salonu. Poleciłam go również moim koleżankom, bo jeszcze nigdy nie trafiłam na żaden problem z okularami. Ja polecam. Magda

Niezweryfikowany Klient_1TSw

24.06.2021

Placówka

Warszawa, al. Jerozolimskie 179

Nie zgadzam się (0)
Od października ubiegłego...
Od października ubiegłego roku do teraz (maj 2021) nie mogę wyegzekwować zwrotu pieniędzy za źle wykonane okulary przeciwsłoneczne (plamy na szkłach po źle wykonanej polaryzacji i dużo za ciasne oprawki, które zmniejszyły się po wprawieniu szkieł). Sklep i producent ignorują moje żądania zwrotu pieniędzy i zmuszają mnie do wyboru okularów bez polaryzacji i żebym wybrała inne oprawki (oczywiście za ewentualną dopłatą a jeśli byłyby tańsze to zwrot miałabym dostać w formie bonu). Jestem wieloletnia Klientką, ale to z czym borykam się obecnie jest na żenującym poziomie. Optyk w kółko każe mi stosować pisma do producenta, a sami jedynie pośredniczą w przekazywaniu mi informacji kolejnej odmowy zwrotu pieniędzy. Bezskuteczny salon i polityka godna zgłoszenia sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów. Salon obiecał się ze mną skontaktować w tej sprawie w zeszły piątek, dziś jest wtorek, dalej nikt nie zadzwonił. Sprawy reklamacyjne wypadałoby traktować priorytetowo, ale jak widać, takich Klientów w Paris Optique najlepiej jest unikać. Zdecydowanie odradzam kupowania okularów przeciwsłonecznych z polaryzacją w Paris Optique w Krakowie (Bonarka). Salon, a minimum producent powinni wykazywać się wiedzą, jakie oprawki nadają się do wprawienia tego typu szkieł a jakie nie, aby tego typu wad uniknąć.

Niezweryfikowany Klient_IZJn

11.05.2021

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
...niektóre opinie są...
...niektóre opinie są bardzo krzywdzące. Całą rodziną robimy zakupy w Paris Optique na Sadybie. Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów ani z okularami ani z obsługą. Może dzieje się tak, że jako świadomy konsument, kupuje okulary dobrej jakości, które kosztują troszkę więcej. Obsługa wita mnie zawsze z uśmiechem, może dlatego że ja się do nich uśmiecham pierwsza. Czy jest nachalna? Nie zdążyłam zauważyć bo pierwsza proszę o pomoc w doborze okularów. Dziewczyny mają dobre wyczucie. Osobiście bardzo polecam.

Niezweryfikowany Klient_t61M

13.03.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (1)
W okresie ponad...
W okresie ponad 5 lat po raz trzeci korzystam z usług salonu Paris Optique przy ul. Powsińskiej 31 w Warszawie (Best Mal). Obsługa zawsze miła, kompetentna i przyjemna. Dwa razy zamawiałem tzw. okulary do pracy biurowej ( szkła dwuogniskowe) i jestem bardzo zadowolony. . Aktualnie od roku trwają próby dobrania szkieł progresywnych. Koszt poniesiony niemały. Aktualnie testuję kolejną parę szkieł po wizycie konsultantki i nadal jest ten sam problem - aby czytać lub pracować na komputerze muszę "zadzierać " głowę. do góry i przyznam, że to mało komfortowa pozycja a i cierpliwość ma swoje granice. W tej sytuacji ponownie zamierzam złożyć wizytę a o jej efekcie poinformuję niebawem. Z poważaniem, Janusz Gutkowski

Klient_rlnL

02.03.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (0)
Jestem zadowolony. Wreszcie ktoś...
Jestem zadowolony. Wreszcie ktoś solidnie dobrał mi korekcję i w końcu widzę! Kupiłem okulary korekcyjne wg recepty od lekarza okulisty. Niestety po 2 tyg użytkowania bolała mnie głowa. Zwróciłem się do salonu celem ustalenia co jest jest nie tak. Po przebadaniu, znacznie precyzyjnym od wcześniejszego u okulisty okazało się, że okulary do czytania powinienem mieć dużo słabsze. Od dwóch mies ochoczo używam okularów wykonanych wedle pomiarów w salonie. Ja polecam.. Jakość produktu aktualnie mnie zadowala

Niezweryfikowany Klient_QiZH

17.12.2020

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (1)
Jakość bazarowa. Dramat...
Jakość bazarowa. Dramat z reklamacja. Nie polecam. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

zalogowany_użytkownik

06.10.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam, nachalni...
Nie polecam, nachalni sprzedawcy stoją jak sępy żeby tylko sprzedać.

zarejestrowany-uzytkownik

17.03.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam. Podobno...
Nie polecam. Podobno doswiadczony specjalista zle zrobil pomiary, przy odbiorze okularow od razu poczulam ze sa za luzne i przy nawet lekkim pochyleniu glowy leca mi z nosa, uslyszalam ze moze byc to ,,kwestia przyzwyczajenia”, mowie okej zobaczymy, wrocilam po 3 dniach. Obsluzyla mnie nie mila kobieta ktora zachowywala sie jakby to byla moja wina ze moje okulary zostaly zle wykonane. Kobieta wyginala mi okulary z 6 razy, wciaz byly za luzne, uslyszalam ze ,,bardziej mi ich nie wygnie, bo za 30 min wroce ze sa za ciasne” przy czym okilary nadal spadaly mi z nosa. Poddalam sie, poszlam do konkurencji, pracownik wygial mi oprawki raz a porzadnie. Szkoda nerwow, czasu i pienoedzy

Niezweryfikowany Klient_6LvR

01.03.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
Brak kontaktu z...
Brak kontaktu z menagerem ponieważ jest problem z odzyskaniem zaliczki .Nie chcę okularów z tej firmy

Niezweryfikowany Klient_kHEI

28.02.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
Fatalna obsługa i...
Fatalna obsługa i brak profesjonalizmu pana (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) 2 krotnie zamówione złe szkła. Miesiąc czekania - brak okularów. Chcę zrezygnować z zakupu - odmawiają. Nie mam już do nich za grosz zaufania!

Niezweryfikowany Klient_kHEI

26.02.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
O ile 4...
O ile 4 lata temu byłam zadowolona to teraz poszłam do tego salonu ponownie.Miałam czekać na smsa kiedy przyjdą zamówione soczewki i przywieźć ramki.Po tygodniu dostałam smsa,zawiodłam ramkę i dowiedziałam się,że realizacja rozpocznie się za tydzień.O ile okulary do dali mogły poczekać o tyle drugą parą do bliży była mi potrzebna wcześniej.Obiecano mi ekspres na parę do bliży.Dziś dostałam smsa, że są gotowe .Jadę i okazuje się, że zrobili ale nie tą parę. Nie mogę rozpocząć pracy w poniedziałek bez okularów do bliży a mają3,5 dioptri więc bez nich nic nie widzę.Propozycja obsługi,żebym sobie kupiła w aptece jest niżej krytyki.Realizacja 3 tygodnie również.5 wizyt w jednej sprawie to niedopuszczalne.

Klient_5dbO

22.02.2020

Placówka

Warszawa, Górczewska 124

Nie zgadzam się (0)
Nie uznano zasadnej...
Nie uznano zasadnej reklamacji.Nie polecam tego salonu obsługa coraz gorsza idźcie do konkurencji .

Niezweryfikowany Klient_aldP

21.01.2020

Placówka

Warszawa, Górczewska 124

Nie zgadzam się (0)
Dołączam do rzeszy...
Dołączam do rzeszy niezadowolonych klientów ....i..OSTRZEGAM..przed tą firmą. Okulary progresywne od 01-2019 po kilku reklamacjach dalej nie nadają się do noszenia.Pierwszy błąd jaki popełnił niby doświadczony optometrysta to zrobienie złego rozstawu żrenic,a kolejne reklamacje dotyczyły złego wykonania soczewek progresywnych. Pani przeprowadzająca reklamacje jest niemiła i "wciska" tzw. kit ,że ona nie widzi problemu z wykonaniem , bo jej zdaniem wszystko jest ok. Przestrzegam ..nie dajcie się nabrać na niższą cenę..bo jakość szkieł i wykonania okularów będzie taka ,że nie będziecie ich używać a pieniądze będą wyrzucone w błoto. Ja tylko żałuję ,że wcześniej nie poczytałam tych opinii , bo moja noga w życiu by w tym salonie nie stanęła.

Niezweryfikowany Klient_E4cv

06.01.2020

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (1)
Kupiłam okulary przeciwsłoneczne,...
Kupiłam okulary przeciwsłoneczne, w których po kilku miesiącach rozwarstwiła się soczewka (ewidentna wada ukryta produktu). Złożyłam reklamację na podstawie rękojmi (produkt niezgodny z umową sprzedaży w związku z czym chciałam odstąpić od umowy) która dwukrotnie została bezprawnie odrzucona (mogę sobie wybrać inne okulary w tej samej cenie bądź jeśli droższe to za dopłatą, ale pieniędzy nie oddadzą), w związku z czym zgłaszam sprawę do UOKiKu. Nigdy więcej niczego w tym salonie ani ja ani nikt z mojego otoczenia nie kupi. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_VwcN

23.12.2019

Placówka

Poznań, ul. Kaspra Drużbickiego

Nie zgadzam się (0)
Kupiłem je 3...
Kupiłem je 3 miesiące temu. Noszone może z parę razy. Dzisiaj otwieram etui - pęknięta ramka jednego z okulary. Żenada. Od początku jakoś dziwne trzeszczały przy czyszczeniu ale myślałem że tak ma być. ODRADZAM

Niezweryfikowany Klient_59bZ

29.09.2019

Placówka

Poznań, Abpa. A. Baraniaka 8

Nie zgadzam się (0)

Paris Optique

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Paris Optique?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Słabo.
Słabo.