Paris Optique

(3.55)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (83 z 148)

Tragiczna obsługa. Sprzedawczyni...
Tragiczna obsługa. Sprzedawczyni nie rozmawia z klientem, sama decyduje jakie mają być okulary pomimo recepty wypisanej przez lekarza okulistę. Robi okulary asferyczne opowiadając bajki, że takie są najlepsze. Po reklamacji nowe okulary do czytania zleca z ochroną UV Control. Na moje pytanie co to znaczy odpowiada, że tylko takie może zrobić i powinnam się cieszyć, że mnie nie oszukała. To ja pytam po co mi okulary do czytania z osłoną przed słońcem. Nie mogłam się z nią porozumieć, nie chciała ze mną rozmawiać. Było to w Galerii Jurowiecka w Białymstoku. Po godzinie zadzwoniłam do drugiej Galerii- Białej i poprosiłam obsługę aby mi wyjaśnili fenomen UV Control i po długiej naradzie podjęłam decyzję o dodaniu ochrony Blue Control do tych okularów do czytania i do komputera. Wiem, cała historia to komedia. Gdy odbierałam okulary musiałam prosić o etui, ponieważ Pani kierownik rzuciła na stół okulary bez opakowania. Nie polecam Paris Optique. Obsługa niekompetentna, nie mają pojęcia co sprzedają, brak podstawowych znajomości optyki i zasad kultury. Aha pani kierownik chwaliła się ukończonym Uniwersytetu Medycznego, ciekawe po co i na co i kto ją o to pytał. Ludzie omijajcie z daleka te przemądrzałe kobiety.

Klient_G0ayp

14.06.2022

Placówka

Białystok, Jurowiecka 1

Nie zgadzam się (0)
Witam Drogich Czytelników,...
Witam Drogich Czytelników, Pragnę podkreślić grubą linią! Ponieważ warto; tudzież salon zasłużył sobie na poniższe słowa oraz moje ukłony. A wiec, niedługi czas oczekiwania na soczewki (montaż soczewek w wielu moich oprawkach). Skrupulatny dobór szkieł. Profesjonalni optometryści. Postawiłam salon przed ogromnym oraz bardzo trudnym wyzwaniem. Ku memu zaskoczeniu Szanowni Państwo ( salon oraz cały szereg osób w pracowni) podołali mojemu zleceniu, mojemu widzi mi się. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dodam , iż w wielu salonach spotkałam się z odmową montażu szkieł przeciwsłonecznych oraz korekcyjnych jednocześnie (oj nie da się droga pani wokół soczewki są żyłki itd itp). To właśnie ten salon sprawił, jak za sprawą zaczarowanej różdżki , że wszystkie moje zlecenia stały się wykonalne. Złego słowa nie dam powiedzieć na ten salon. Wieje optymizmem ( zawsze uśmiechnięte buzie ) a co najistotniejsze profesjonalizmem. Polecam jednymi słowy

Klient_0eEC

06.05.2022

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
Ok
Ok

Klient_LkuO

12.04.2022

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Tragedia. Zakupując najdroższe...
Tragedia. Zakupując najdroższe szkła ponoć najlepsze po 2 tyg użytkowania okazuje się że rysują się od szmatki do odkularow. Oddane na gwarancję, od miesiąca nadal nie zostały mi zwrócone i nawet nie wiadomo kiedy będą...może za rok, albo 2 lata. Personel porażka gdy wynikają jakieś problemy. Z pewnością już nigdy nic nie kupię u tego optyka, odradzam, a sprawę oddam do rzecznika praw konsumenta bo to kpina

Klient_wajk

26.08.2021

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (0)
Obsługa w tym...
Obsługa w tym sklepie to totalna porażka. Mówię tu konkretnie o Pani którą totalnie minęła się z powołaniem, brak podejścia do klienta, opryskliwa, bezczelnie w obecności klienta wyraża swoją opinię do koleżanki obok cyt. i po co to załatwiłaś... itp. Na moja odpowiedź usłyszałam, że wezwie ochronę jak się nie uspokoję. Nigdy, ale to nigdy w życiu nie spotkałam się z taką bezczelnością od strony personelu jakiegokolwiek sklepu. Zaproponowano nam zakup nowych oprawek ponieważ miały być szybciej niż reklamacja. Niestety okulary były gotowe po półtora tygodnia. Przy zakupie obiecano nam rabat, przy odbiorze sprzedawca chce kasować całość, potem proponują mniejszy niż była mowa wcześniej. Żenada totalny bałagan. Pani chyba zapomniała że jest w pracy, i reprezentuje swoją postawą firme. Nie potrafi pohamować się w obecności klienta, wyraża swoje emocje w bezczelny sposób, jak do koleżanki. Proponuje przeszkolić tą Panią ze standardów obsługi klienta.

Klient_A8ne

23.08.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Salon z kompetentną...
Salon z kompetentną obsługą. Duży wybór asortymentu. Pani obsługująca mnie w salonie dobrze przygotowana i z wiedzą w branży. Pomogła dobrać okulary do twarzy, a przy tym była bardzo miła i cierpliwa. Jakość bardzo dobra, jak również ceny!

Klient_1TSw

08.07.2021

Placówka

Warszawa, ul. Złota

Nie zgadzam się (1)
Polecam kupić okulary...
Polecam kupić okulary w Paris Optique, ceny są konkurencyjne i wybór bardzo duży. Obsługa w salonie bardzo miła i konkretna.

Klient_1TSw

05.07.2021

Placówka

Bielsko-Biała, ul. Mostowa

Nie zgadzam się (1)
Przyłączam się do...
Przyłączam się do dobrych opinii. Zawsze wszystko na czas, reklamacje rozpatrywane szybko i sprawnie. Atrakcyjne ceny i szeroki wybór. Obsługa bardzo profesjonalna i miła. Oby więcej takich salonów.

Klient_1RdR

02.07.2021

Placówka

Warszawa, Targowa 72

Nie zgadzam się (0)
Polecam salon. Zawsze...
Polecam salon. Zawsze miła i uśmiechnięta obsługa. Kupuje okulary dla całej swojej rodziny i jestem bardzo zadowolona. Oprawki i szkła są dobrej jakości i przy normalnym użytkowaniu nic się z nimi nie dzieje. Mają spory wybór co mi bardzo odpowiada.

Klient_LZsi

02.07.2021

Placówka

Warszawa, Górczewska 124

Nie zgadzam się (0)
Polecam salon optyczny....
Polecam salon optyczny. Kupiłam bardzo fajne okulary przeciwsłoneczne i w dobrej cenie. Bardzo duży wybór i mega ceny. Obsługa bardzo pomocna i cierpliwa. Jestem zadowolona.

Klient_1RdR

02.07.2021

Placówka

Wrocław, ul. CH Magnolia

Nie zgadzam się (0)
Salon optyczny z...
Salon optyczny z bardzo dobrą obsługą. Duży wybór oprawek, obsługa bardzo pomocna. Panie pomogły mi dobrać okulary i to wszystko w bardzo miłej atmosferze. To moje pierwsze okulary więc uzyskałam profesjonalną pomoc. Serdecznie polecam ten salon.

Klient_LZsi

01.07.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (0)
Jako stały klient...
Jako stały klient serdecznie polecam salon optyczny. Miła i profesjonalna obsługa. W salonie duży wybór oprawek i marek, a do tego konkurencyjne ceny.

Klient_1TSw

01.07.2021

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (0)
Od lat kupuje...
Od lat kupuje tu okulary, zawsze trafiam na miłą obsługę i konkretną pomoc. Panie potrafią podpowiedzieć i dobrać oprawki do urody. Zawsze wychodzę zadowolona z salonu. Poleciłam go również moim koleżankom, bo jeszcze nigdy nie trafiłam na żaden problem z okularami. Ja polecam. Magda

Klient_1TSw

24.06.2021

Placówka

Warszawa, al. Jerozolimskie 179

Nie zgadzam się (0)
Od października ubiegłego...
Od października ubiegłego roku do teraz (maj 2021) nie mogę wyegzekwować zwrotu pieniędzy za źle wykonane okulary przeciwsłoneczne (plamy na szkłach po źle wykonanej polaryzacji i dużo za ciasne oprawki, które zmniejszyły się po wprawieniu szkieł). Sklep i producent ignorują moje żądania zwrotu pieniędzy i zmuszają mnie do wyboru okularów bez polaryzacji i żebym wybrała inne oprawki (oczywiście za ewentualną dopłatą a jeśli byłyby tańsze to zwrot miałabym dostać w formie bonu). Jestem wieloletnia Klientką, ale to z czym borykam się obecnie jest na żenującym poziomie. Optyk w kółko każe mi stosować pisma do producenta, a sami jedynie pośredniczą w przekazywaniu mi informacji kolejnej odmowy zwrotu pieniędzy. Bezskuteczny salon i polityka godna zgłoszenia sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów. Salon obiecał się ze mną skontaktować w tej sprawie w zeszły piątek, dziś jest wtorek, dalej nikt nie zadzwonił. Sprawy reklamacyjne wypadałoby traktować priorytetowo, ale jak widać, takich Klientów w Paris Optique najlepiej jest unikać. Zdecydowanie odradzam kupowania okularów przeciwsłonecznych z polaryzacją w Paris Optique w Krakowie (Bonarka). Salon, a minimum producent powinni wykazywać się wiedzą, jakie oprawki nadają się do wprawienia tego typu szkieł a jakie nie, aby tego typu wad uniknąć.

Klient_IZJn

11.05.2021

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
...niektóre opinie są...
...niektóre opinie są bardzo krzywdzące. Całą rodziną robimy zakupy w Paris Optique na Sadybie. Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów ani z okularami ani z obsługą. Może dzieje się tak, że jako świadomy konsument, kupuje okulary dobrej jakości, które kosztują troszkę więcej. Obsługa wita mnie zawsze z uśmiechem, może dlatego że ja się do nich uśmiecham pierwsza. Czy jest nachalna? Nie zdążyłam zauważyć bo pierwsza proszę o pomoc w doborze okularów. Dziewczyny mają dobre wyczucie. Osobiście bardzo polecam.

Klient_t61M

13.03.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (1)
W okresie ponad...
W okresie ponad 5 lat po raz trzeci korzystam z usług salonu Paris Optique przy ul. Powsińskiej 31 w Warszawie (Best Mal). Obsługa zawsze miła, kompetentna i przyjemna. Dwa razy zamawiałem tzw. okulary do pracy biurowej ( szkła dwuogniskowe) i jestem bardzo zadowolony. . Aktualnie od roku trwają próby dobrania szkieł progresywnych. Koszt poniesiony niemały. Aktualnie testuję kolejną parę szkieł po wizycie konsultantki i nadal jest ten sam problem - aby czytać lub pracować na komputerze muszę "zadzierać " głowę. do góry i przyznam, że to mało komfortowa pozycja a i cierpliwość ma swoje granice. W tej sytuacji ponownie zamierzam złożyć wizytę a o jej efekcie poinformuję niebawem. Z poważaniem, Janusz Gutkowski

Klient_rlnL

02.03.2021

Placówka

Warszawa, Powsińska 31

Nie zgadzam się (0)
Jestem zadowolony. Wreszcie ktoś...
Jestem zadowolony. Wreszcie ktoś solidnie dobrał mi korekcję i w końcu widzę! Kupiłem okulary korekcyjne wg recepty od lekarza okulisty. Niestety po 2 tyg użytkowania bolała mnie głowa. Zwróciłem się do salonu celem ustalenia co jest jest nie tak. Po przebadaniu, znacznie precyzyjnym od wcześniejszego u okulisty okazało się, że okulary do czytania powinienem mieć dużo słabsze. Od dwóch mies ochoczo używam okularów wykonanych wedle pomiarów w salonie. Ja polecam.. Jakość produktu aktualnie mnie zadowala

Klient_QiZH

16.12.2020

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (1)
Jakość bazarowa. Dramat...
Jakość bazarowa. Dramat z reklamacja. Nie polecam. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

zalogowany_użytkownik

06.10.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam, nachalni...
Nie polecam, nachalni sprzedawcy stoją jak sępy żeby tylko sprzedać.

zarejestrowany-uzytkownik

17.03.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam. Podobno...
Nie polecam. Podobno doswiadczony specjalista zle zrobil pomiary, przy odbiorze okularow od razu poczulam ze sa za luzne i przy nawet lekkim pochyleniu glowy leca mi z nosa, uslyszalam ze moze byc to ,,kwestia przyzwyczajenia”, mowie okej zobaczymy, wrocilam po 3 dniach. Obsluzyla mnie nie mila kobieta ktora zachowywala sie jakby to byla moja wina ze moje okulary zostaly zle wykonane. Kobieta wyginala mi okulary z 6 razy, wciaz byly za luzne, uslyszalam ze ,,bardziej mi ich nie wygnie, bo za 30 min wroce ze sa za ciasne” przy czym okilary nadal spadaly mi z nosa. Poddalam sie, poszlam do konkurencji, pracownik wygial mi oprawki raz a porzadnie. Szkoda nerwow, czasu i pienoedzy

Klient_6LvR

01.03.2020

Placówka

Kraków, Kamieńskiego 11

Nie zgadzam się (0)

Paris Optique

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Paris Optique?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Tragiczna obsługa. Sprzedawczyni...
Tragiczna obsługa. Sprzedawczyni nie rozmawia z klientem, sama decyduje jakie mają być okulary pomimo recepty wypisanej przez lekarza okulistę. Robi okulary asferyczne opowiadając bajki, że takie są najlepsze. Po reklamacji nowe okulary do czytania zleca z ochroną UV Control. Na moje pytanie co to znaczy odpowiada, że tylko takie może zrobić i powinnam się cieszyć, że mnie nie oszukała. To ja pytam po co mi okulary do czytania z osłoną przed słońcem. Nie mogłam się z nią porozumieć, nie chciała ze mną rozmawiać. Było to w Galerii Jurowiecka w Białymstoku. Po godzinie zadzwoniłam do drugiej Galerii- Białej i poprosiłam obsługę aby mi wyjaśnili fenomen UV Control i po długiej naradzie podjęłam decyzję o dodaniu ochrony Blue Control do tych okularów do czytania i do komputera. Wiem, cała historia to komedia. Gdy odbierałam okulary musiałam prosić o etui, ponieważ Pani kierownik rzuciła na stół okulary bez opakowania. Nie polecam Paris Optique. Obsługa niekompetentna, nie mają pojęcia co sprzedają, brak podstawowych znajomości optyki i zasad kultury. Aha pani kierownik chwaliła się ukończonym Uniwersytetu Medycznego, ciekawe po co i na co i kto ją o to pytał. Ludzie omijajcie z daleka te przemądrzałe kobiety.
Polityka cookies
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.
;