Restauracja Petit Fleur to jedno z droższych tego typu miejsc w Toruniu. Znajduje się w obrębie toruńskiej Starówki i oprócz wybornej kuchni oferuje także obsługę na najwyższym poziomie. Restauracja rozlokowana jest w piwnicy starej kamienicy. Została urządzona bardzo stylowo, panuje w niej niepowtarzalna atmosfera i dbałość o detale. Sklada się z dwóch sal, dysponuje również niewielkim parkietem tanecznym. Oprócz zwykłej klienteli korzystają z niej również goście hotelu Petit Fleur, znajdującego się na piętrze. Restauracja od początku jako swoją specjalność oferowała potrawy kuchni francuskiej. Można tu było zjeść żabie udka i pysznie przyrządzone ślimaki. W menu pojawiło się z biegiem lat również wiele rodzimych potraw np. bardzo smaczny tatar. Do tego bogaty wybór win i innych trunków. Na miejscu można kupić także cygara. Stoły są pięknie udekorowane i przygotowane na przyjście potencjalnych klientów a obsługa cały czas już od wejścia do restauracji zachowuje najwyższy profesjonalizm. Kelnerzy często podchodzą i pytają, czym mogą jeszcze służyć, pytają jak smakowało danie, dolewają wino. Są dyskretni, ale stoją w pobliżu, zawsze gotowi do spełniania życzeń gości.Popielniczki wymieniane są po każdym wypalonym papierosie, puste naczynia od razu zbierane ze stołu. Lokal oferuje również imprezy zamknięte. Kilka razy miałam okazję na nich bywać i wszyscy byli bardzo zadowoleni. Ceny stosunkowo wysokie, jednak raz na jakiś czas warto tutaj zajrzeć i poczuć się jak prawdziwie ważny gość.
Restauracja Petit Fleur to jedno z droższych tego typu miejsc w Toruniu. Znajduje się w obrębie toruńskiej Starówki i oprócz wybornej kuchni oferuje także obsługę na najwyższym poziomie. Restauracja rozlokowana jest w piwnicy starej kamienicy. Została urządzona bardzo stylowo, panuje w niej niepowtarzalna atmosfera i dbałość o detale. Sklada się z dwóch sal, dysponuje również niewielkim parkietem tanecznym. Oprócz zwykłej klienteli korzystają z niej również goście hotelu Petit Fleur, znajdującego się na piętrze. Restauracja od początku jako swoją specjalność oferowała potrawy kuchni francuskiej. Można tu było zjeść żabie udka i pysznie przyrządzone ślimaki. W menu pojawiło się z biegiem lat również wiele rodzimych potraw np. bardzo smaczny tatar. Do tego bogaty wybór win i innych trunków. Na miejscu można kupić także cygara. Stoły są pięknie udekorowane i przygotowane na przyjście potencjalnych klientów a obsługa cały czas już od wejścia do restauracji zachowuje najwyższy profesjonalizm. Kelnerzy często podchodzą i pytają, czym mogą jeszcze służyć, pytają jak smakowało danie, dolewają wino. Są dyskretni, ale stoją w pobliżu, zawsze gotowi do spełniania życzeń gości.Popielniczki wymieniane są po każdym wypalonym papierosie, puste naczynia od razu zbierane ze stołu. Lokal oferuje również imprezy zamknięte. Kilka razy miałam okazję na nich bywać i wszyscy byli bardzo zadowoleni. Ceny stosunkowo wysokie, jednak raz na jakiś czas warto tutaj zajrzeć i poczuć się jak prawdziwie ważny gość.
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.