Moja ulubiona restauracja w Zakopanem! Mieści się w starym, drewnianym domu, jakieś 5 minut drogi piechotą od Krupówek w stronę Doliny Kościeliska. Wystrój zawiera góralskie, rzeźbione elementy, na ścianach wiszą żartobliwe, malowane na szkle sceny z życia karczmy, a w tle cichutko gra góralska muzyka. Jedzenie jest przepyszne - polecam szczególnie kwaśnicę, oscypek na gorąco z żurawiną i moskol - placek z gotowanych ziemniaków, pieczony na blasze, podawany z masełkiem czosnkowym i kefirem. Cena sytego obiadu dla 1 osoby to około 20 zł. Na jedzenie nie trzeba długo czekać, w lokalu nie ma tłoku.
Moja ulubiona restauracja w Zakopanem! Mieści się w starym, drewnianym domu, jakieś 5 minut drogi piechotą od Krupówek w stronę Doliny Kościeliska. Wystrój zawiera góralskie, rzeźbione elementy, na ścianach wiszą żartobliwe, malowane na szkle sceny z życia karczmy, a w tle cichutko gra góralska muzyka. Jedzenie jest przepyszne - polecam szczególnie kwaśnicę, oscypek na gorąco z żurawiną i moskol - placek z gotowanych ziemniaków, pieczony na blasze, podawany z masełkiem czosnkowym i kefirem. Cena sytego obiadu dla 1 osoby to około 20 zł. Na jedzenie nie trzeba długo czekać, w lokalu nie ma tłoku.
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.