Nova Centrum Edukacyjne

(2.84)

Dodaj opinię

Firma nie otrzymała jeszcze żadnego certyfikatu jakości obsługi.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (21 z 46)

Uwaga. Omijać szerokim...
Uwaga. Omijać szerokim łukiem. (opinia zmoderowana z uwagi na treść)

Klient_47EE

02.04.2022

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam każdemu!...
Nie polecam każdemu! Nigdy nie uczyłam się w tej szkole, poniewaz kierunek nie został utworzony. A mimo to zostałam zmuszona droga sądową do zapłaty 900zł za pobieranie usług z ich szkoły.

Klient_OnS5

18.03.2021

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (0)
Ja nie miałam...
Ja nie miałam problemów z tą szkołą. Ale może dlatego, że przed zapisem przeczytałam umowę, w której WSZYSTKO bylo dokładnie opisane. Dlatego nie rozumiem zdziwienia niektórych osób. Zajęcia ciekawe głównie z pracowni - ale teoria też przerobiona całkiem porządnie. No i po zdaniu egzaminu zawodowego bez problemu znalazłam pracę w zawodzie :)

Klient_UP5b

28.01.2021

Placówka

Lublin, ul. Krakowskie Przedmieście 57/3

Nie zgadzam się (1)
Ja piszę na...
Ja piszę na temat oddziału już nieistniejącego, tutaj nie ma możliwości wybrania takie oddziału dlatego zaznaczyłem pierwszy lepszy bo pewnie tutaj jest to samo. Ta szkoła to dno, moim błędem w ogóle było popatrzenie w ich stronę bez sprawdzenia opinii. Przyznaję, nabrałem się. Podpisałem umowę ale nie przyniosłem żadnego dokumentu (świadectwa, nie byłem na badaniach itd.- I CHWAŁA BOGU!). Na drugi dzień zrezygnowałem i wtedy z milutkiej Pani sekretarki zrobiła się wredota. Oczywiście nie mogłem zrezygnować, jedyne co mogłem to zwrócić im "ulgę promocyjną" czy jakoś tak w wysokośći 400 zł. Tak o, za nic. Kto wiedział o temacie, mówił mi "ta zapłać i miej spokój". No jasne... Oczywiście że nie zapłaciłem, ze sprawą poszedłem do Miejskiego Rzecznika UOKiK. W ostateczności odstąpili od windykacji. No ale jednak nie xD bo po ponad roku chyba przyszło sądowe wezwanie do zapłaty xD Napisałem sprzeciw, sąd wyznaczył termin rozprawy i przychylił się do mojego stanowiska. JEŻELI NIE ZANIEŚLIŚCIE PAPIERÓW TAM TO NIE PŁAĆCIE! ONI OTWIERAJĄ KIERUNKI SPECJALNIE DLA LUDZI NAIWNYCH KTÓRZY BĘDĄ IM PŁACIĆ NAWET ZA NIEUTWORZONY KIERUNEK!!!

Klient_0n73

20.01.2021

Placówka

Białystok, ul. Icchoka Malmeda 2

Nie zgadzam się (5)
Po podpisaniu umowy...
Po podpisaniu umowy i wpłacie 2 rat ,pani w sekretariacie poinformowała mnie ( przypadkiem bo sama tam zadzwoniłam z pytaniem kiedy zaczynają się zajęcia) że kierunek nie został utworzony (od września byłam zapewniana że na 100 % będzie otwarty ) po wypisaniu ich formularza o zwrot wpłaconej gotówki pani zapewniał że do 2 tygodni pieniądze będą na koncie ,po upływie tego czasu i kolejnym telefonie miało być do końca listopada ,wysłałam już 2 wezwania do zapłaty .Dziś mamy grudzień a pani w sekretariacie mówi że cię bardzo staraja (to jakaś żart ) i moje wezwania do zapłaty do działu finansowego wyślę dopiero w styczniu .Myślą że wszystko mogą i czują się bezkarni .

Klient_MyCM

19.12.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (2)
Jak dla mnie...
Jak dla mnie wszystko zdecydowanie na plus, ciekawe zajęcia i fajne sale mam nadzieję że uda mi się wiele wynieść z tych zajęć

Klient_yuhI

14.10.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (1)
Uczęszczałam do tej...
Uczęszczałam do tej szkoły i ja osobiście jestem zadowolona, nie mogę nic zarzucić szkole ani jej pracownikom. Zajęcia były prowadzone profesjonalnie przez ludzi z pasją. Sale nowocześnie i profesjonalnie wyposażone.

Klient_d9a1

07.10.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (1)
Serdecznie polecam ta...
Serdecznie polecam ta szkołę wszystko jak najbardziej jest na plus, super wyposażone sale, ciekawie prowadzone zajęcia na nowoczesnym sprzęcie.

Klient_yuhI

16.09.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (2)
Nie polecam nikomu...
Nie polecam nikomu tej szkoły. Organizacja to dno dna... Jedna z dziewczyn w sekretariacie zatrudniona chyba na zasadzie - umiesz się przedstawić masz pracę. Kłamie notorycznie, gdy wytknie się błąd podnosi głos...

Klient_yvpr

13.09.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (1)
Szkoła to istne...
Szkoła to istne nieporozumienie. Nie rozpisując się uważajcie i uważnie czytajcie co podpisujecie. A nawet jeśli Wam się uda rozszyfrować co jest ujęte w umowach to i tak spróbują Wam wcisnąć, że tak nie jest. W moim przypadku 2 lata po skonczeniu tej farsy (przerwałam naukę po 2gim semestrze, bo wcześniej nie mogłam ze względu na przymusowy zwrot kosztów "czesne za 0zł") Dostałam UWAGA : wezwanie sądowe do zapłaty CZESNEGO i zwrot kosztów sądowych !!!!!!!! Po złożonym sprzeciwie (brak jakiegokolwiek kontaktu z NOVA, chciałam się dowiedzieć na jakiej podstawie mam im cokolwiek zwracać) dzisiaj dostałam dopiero informację od prawnika, że sąd oddalił ich powództwo i wnioskuje na rzecz pozwanej(ja) o zwrot kosztów procesu . ROK CZASU!!!!!! Mało tego - bajerantka sekretara napisała mi maila z informacją, że Nova wycofuje pozew! (nie zrobili tego) .Gdybym jej zaufała to na ten moment byłabym w plecy jakieś 600zł, bo wyrok by się uprawomocnił (z racji tego, że bym się nie odwołała) . Kpina nie szkoła , nie mówiąc o zajęciach, które nic nie wniosły do mojego życia, nie dały żadnej wiedzy, a wszystko co było (typu egzaminy, kosmetyki, wszystko!!!) było odpłatne i to nie małe pieniądze. Nie dajcie się nigdy nabrać, a jeśli już wpadliście to nie dajcie się straszakom sądowym !!! Oni wyciągają pieniądze od ludzi, którzy dają się nabrać, że są im coś winni !!! To bezkarni krętacze !!!!!!! (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Klient_FBIO

10.09.2019

Placówka

Gdańsk, Długa 70-71

Nie zgadzam się (0)
Wszystko jak najbardziej...
Wszystko jak najbardziej na plus nie mogę na nic narzekać , ceny ok, wyposażenie sal super polecam

Klient_IysI

22.08.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (2)
Dno, tragedia, arogancja....
Dno, tragedia, arogancja. Najgorsza to pani kierownik, podła kobieta która tylko patrzy jak sie zemścić i potraktować innych jak śmieci. Kłamie i wciąga w te kłamstwa dziewczyny z sekretariatu, które sa rownie nieprzyjemne i zakłamane jak ona. Omijać szerokim łukiem. Uszczerbek na zdrowiu i oskubanie z kasy gwarantowane. To mafia, nie szkoła, to miejsce nie ma nic wspólnego z edukacją. Jedna wielka takgedia. Odradzam każdemu kto chce przekroczyć próg i podpisać umowę. Możecie się zdziwić co was czeka. Pisaliscie egzaminy? Nagle okaże się że jesteście nieklasyfikowani. Kary za wszystko nawet bez waszej wiedzy. Fikcyjne osoby. Ostatnio mieli naloty to się pilnuja bardziej. Ale to co było tego się nie zapomni. A co będzie aż strach pomyśleć jeśli nie zainteresuje się tym prokuratura i nie zamknie tego syfu. Jeszcze raz podkreślam najgorsza zakała tej placówki która nie szanuje ludzi i nie liczy się z nikim to pani kierownik!Uważajcie na nią, dojście do porozumienia będzie niemożliwe. Nie polecam! Jedna gwiazdka to za dużo. Zdecydowanie. Nigdy w więcej tego koszmaru który tam przeżyłam.

Klient_z57M

01.04.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (0)
jestem bardzo zadowolona...
jestem bardzo zadowolona ze szkolenia i obsługi, p. Klaudia jest bardzo miła i wszystko świetnie zorganizowała

Klient_Extu

24.01.2019

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (1)
Jestem zadowolona, panie...
Jestem zadowolona, panie w sekretariacie bardzo miłe, a Dyrektor jest na wszystkich zjazdach dostępny - ok.

guz.anita

02.07.2018

Placówka

Gdańsk, Długa 70-71

Nie zgadzam się (0)
Szkoła ta bardzo...
Szkoła ta bardzo zachęca do zapisania się na zajęcia - w sekretariacie obiecują cuda, aby tylko podpisać umowę. Po czym się okazuje, że aby zdać egzaminy to graniczy to faktycznie z cudem, obiecują także że szkoła jest darmowa, a potem się okazuje że są opłaty za egzaminy, pobierają opłaty za brak frekwencji, za rezygnację z dalszego uczenia itp. Grafik jest podawany na stronie szkoły dzień wcześniej co bardzo utrudnia współgranie z pracą, a czasem jest wręcz nie możliwe, często zdarza się tak że dzień wcześniej potrafią zmienić ten grafik np: piątek godzina 20 i sms ze szkoły że jutro tzn. sobota zajęć nie ma - są przełożone na niedzielę (a w pracy ze względu na szkołę uprosiłam wcześniej sobotę wolną, a niedzielę pracującą) - tak to właśnie wygląda!! Szkołę tę w ogóle nie interesują ludzie tylko fundusze z Unii - bo dostają kasę od ilości zapisanych osób, a co potem z nimi to mają gdzieś i najlepiej jeszcze dalej kasę wydoić!!

Kiki_2

21.07.2016

Placówka

Gdańsk, Długa 70-71

Nie zgadzam się (0)
Najlepsza szkoła. Przede...
Najlepsza szkoła. Przede wszystkim nauczyciele z na prawdę fantastycznym podejściem do ucznia. Bardzo życzliwi i pomocni a atmosfera na pewno sprzyja edukacji :) Dodatkowo poznałam sporo świetnych osób a nauka jest za darmo :)

zarejestrowany-uzytkownik

05.02.2014

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (8)
Bardzo fajna i...
Bardzo fajna i miła obsługa. Rozwiała moje wszelkie wątpliwości

zarejestrowany-uzytkownik

20.01.2014

Placówka

Gliwice, Zwycięstwa 50/2

Nie zgadzam się (6)
Szkoła języków Nova...
Szkoła języków Nova to jedna z najlepszych szkół z jakimi się spotkała. profesjonelne, indywidualne odejście do ucznia. świetna atmosfera na zajęciah. Grupa cztero osobowa. Przyjemne sale dydaktyczne. na miejscu podręczniki i inne pomoce dydaktyczne, a razie potrzby nauczyciel przynosi dodatkowe kserówki z zadaniami. Niestety ceny do najniższych nie należą.

sasetka_2

09.10.2012

Placówka

Ostrzeszów, Kaliska

Nie zgadzam się (5)
Niecały rok temu...
Niecały rok temu zapisując się do szkoły Nova centrum Edukacyjne byłam zachwycona. Po roku czasu wiem, że pierwsze wrażenie nie zawsze jest obiektywne. Przez rok czasu wyrobiłam sobie zdanie o tej instytucji. Niestety moja opinia zmieniła się o 360 stopni. Szkoła jest kiepska, poziom nauczania jest dostateczny. Nauczyciele mają dobry kontakt ze słuchaczami, starają się pomóc w każdej sytuacji. Personel pracujący w sekretariacie to już inna bajka. Od maja pracują w sekretariacie nowe osoby, które nie mają zielonego pojęcia o swojej pracy. Ich niekompetencja poraża. Pani dyrektor jest osobą niesympatyczną, niedostępną i stwarzającą sztuczne problemy. Pracownie - o ile te sale można nazwać pracowniami- pozostawiają wiele do życzenia. Problemy z prądem, wodą to standard tej szkoły. W jednej z pracowni kosmetycznej światłą w toalecie nie ma od miesiąca. Dostępne kosmetyki są przeterminowane i w niewystarczających ilościach. Szkoła w swych reklamach kusi stypendiami. W rzeczywistości stypendium to bon na kurs o wartości 200 zł przy czym żaden kurs nie jest w takiej cenie. jeśli chciałby się skorzystać z takiego bonu to i tak trzeba do kursu dopłacić. Szkoła mimo, że realizuje projekty EFS cały czas naciąga swych słuchaczy. Jestem bardzo niezadowolona i szczerze odradzam to "centrum edukacyjne".

zarejestrowany-uzytkownik

27.06.2012

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (1)
Jedna z lepszych...
Jedna z lepszych szkół z jakimi miałam do czynienia. Profesjonalny obsługa studenta w sekretariacie. Personel życzliwy, uprzejmy, chętnie służy radą i pomocą. Oferta edukacyjna bardzo bogata. Są nawet kierunki bez żadnych opłat. Szkoła rewelacyjnie przygotowuje do egzaminów zawodowych. Wysoki poziom zdawalność jest jednak największym atutem tej szkoły. Polecam.

zarejestrowany-uzytkownik

05.10.2011

Placówka

Katowice, 3-go Maja 26

Nie zgadzam się (7)

Nova Centrum Edukacyjne

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Nova Centrum Edukacyjne?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Uwaga. Omijać szerokim...
Uwaga. Omijać szerokim łukiem. (opinia zmoderowana z uwagi na treść)
Polityka cookies
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.
;