Opinia użytkownika: zarejestrowany-uzytkownik
Dotycząca firmy: Villa Toscana
Treść opinii: 1) Obsługa. Według mnie idealna. Po wejściu do lokalu kelner powstaje na równe nogi, podchodzi w wyczekującej postawie, nie narzuca wybranego miejsca, choć jest gotów wskazać wolny stolik. Podaje kartę i odchodzi. Jego ponowne przyjście następuje dokładnie w momencie, kiedy klient odstawia kartę po dokładnym przeczytaniu (a nie wcześniej, jak to często bywa). Bacznie pilnuje, czy kucharz nie wstawia pizzy do pieca zbyt wcześnie i reaguje, gdy ten, nie bacząc co ma napisane na kartce, chce jednak tę pizzę do pieca włożyć przed czasem. Odpowiada kompetentnie na pytanie i radzi, gdy trzeba. Przed podaniem potraw przynosi przyprawy, w tym butelkę doskonałej włoskiej oliwy wyprodukowanej w gospodarstwie, a nie w fabryce. 2) Lokal. Stylowy, gustownie urządzony, obszerny. Piec opalany drewnem - to podkreślić należy. 4) Menu. Bardzo typowe, włoskie. Owoce morza, sporo wołowiny, sałaty, pizze z typowo włoskimi dodatkami. 5) Kuchnia. Lepszych muli na razie nie jadłem (niestety mule jadałem rzadko, więc należy wziąć poprawkę). Pizza bardzo dobra, choć mogłaby być jeszcze lepiej wyrobiona, ale i tak jest jedna z najlepszych. 6) Wina. Spory wybór win butelkowanych oraz domowe: białe i czerwone (19 zł za półlitrową karafkę). Polecam białe. Ostrzegam jednak, że jest bardzo młode, jeszcze pracujące, mało klarowne. Ale bardzo smaczne i aromatyczne. 7) Ceny. Adekwatne do jakości produktów i potraw. A ściśle: górna strefa stanów średnich.