Opinia użytkownika: Joanna_1925
Dotycząca firmy: Trattoria Rucola
Treść opinii: Jest to jeden z ciekawych punktów na gastronomicznej mapie Warszawy. Już z zewnątrz moją uwagę przyciągnął wystrój. Przemyślane wnętrze, jasne, przejrzyste, a zarazem niezwykle przytulne, współgra z doskonałym aromatem, co sprawia, że obok Trattorii nie byłam w stanie przejść obojętnie. Przy wejściu przywitała nas sympatyczna kelnerka, zapraszając do stolika (znalezienie wolnego graniczyło niemal z cudem - a to za sprawą bardzo dużej liczby gości). Udało się. Kelnerka była doskonale przygotowana do pracy. Potrafiła odpowiedzieć na pytania dotyczące składu potraw czy wina, zaproponowała podanie dodatkowych przypraw. Cały czas dawała nam odczuć swoje zainteresowanie. Utrzymywała kontakt wzrokowy, z własnej inicjatywy podejmowała rozmowę, żartowała. Wyglądała schludnie, nosiła strój służbowy. Swoje obowiązki wykonywała w sposób sumienny, a przede wszystkim - niezwykle sprawnie, szybko. Umilała nam czas oczekiwania, czyniąc go niezwykle krótkim. Bez wątpienia najważniejszym elementem był samo danie główne. Restauracja oferuje szeroką gamę dań kuchni włoskiej, wysokiej jakości w proporcjonalnej do niej cenie. Ciekawe zestawienia składników są godne uwagi. Moja skupiła się na makaronach. Polecam danie z szynką parmeńską lub łososiem. Mój towarzysz cenił sobie także pizzę, przede wszystkim - dopracowaną recepturę ciasta. Zdecydowanie polecam!