Opinia użytkownika: DORA_1
Dotycząca firmy: Dzier-Mięs
Treść opinii: Bardzo dobre mają tu wyroby masarnicze i dla smaku warto tu przyjść, jednak ceny to już inna bajka – drogo jak „diabli”, zważywszy na fakt, że jest to sklep jest firmowym przetwórcy i producenta wyrobów - mają swoje: ubój, przetwórnię i sklepy i dostawę, więc mogliby pozwolić sobie na konkurencyjność cenową nie tracąc bo pośrednictwo hurtowe jest wykluczone. Koszty, w innych sieciach zasilają pośredników-dostawców tutaj idą na konto właściciela, a więc ponoszone koszty są mniejsze. Gdyby obniżyli ceny, obrót by im się zwiększył, zyski by podskoczyły i społeczeństwo byłoby zadowolone. To tylko takie moje rozważania konsumenckie. Jakość wędlin od lat jest tu bezsprzeczna. Bardzo dobra kiełbasa Krucha 17,40 zł/kg – to wcale nie mało, rozpatrując z punktu dochodów społeczeństwa. Najlepsza (moim zdaniem) parówka śląska 9,40 zł/kg – to przyzwoicie, choć też nie tanio. Pojawił się nowy wyrób – kiełbasa Juhasa 19,80 zł/kg, nie tanio ale sprzedawczyni zachwalała no to czemu by nie spróbować. Co do cen mięsa daruję sobie rozważania bo i tak się tu nie zaopatruję, z siecią EKO ten sklep nie ma szans. Z pomieszczenia tego sklepu wchodzi się do drugiego lokalu handlowego, który oferuje różne artykuły przemysłowe, częściowo umieszczone są w tym sklepie - zabawki typu „jeżdziki” dla maluchów stoją na częściowej powierzchni tego lokalu – to nie licuje z wyrobami mięsno – masarniczymi. Obsługująca to starsza pani w gustownym fartuszku, włosy krótkie, czarne, miła, uprzejma, uśmiechnięta, zachwalająca jakość wyrobów. Cel mojego zakupu to trochę "dobrej" wędliny. Było akurat trzech klientów, gdy weszłam, toteż można uznać, że w miarę szybko mnie obsłużono z zachowaniem wymogów handlu i jakości obsługi.