Opinia użytkownika: zarejestrowany-uzytkownik
Dotycząca firmy: Piekarnia GRZYBKI
Treść opinii: Strona informacyjna piekarni GRZYBKI to kopalnia wiedzy dla wszystkich tych, którzy chcą poznać jej pełny asortyment, szczegółowy skład poszczególnych wypieków (istotne np. dla alergików czy osób na dietach), adresy dystrybutorów, etc. Do jej odwiedzenia skłoniła mnie wątpliwa jakość pieczywa oferowanego jako wypieki Grzybków przez sieć Piotr i Paweł. Dotąd pieczywo pochodzące z tej piekarni kupowałam zawsze w Almie. Kilka razy zdarzyło mi się jednak wziąć te same - z pozoru - chleby w P&P i niestety poza wyglądem zewnętrznym i ceną różniło je wszystko. GRZYBKI to jakość sama w sobie, może więc na rynku pojawiły się już podróbki? Początki istnienia i tradycja firmy sięgają 1927 roku. 70 lat temu Henryk Cichowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza. Od tamtego czasu rodzina Cichowskich na stałe związała się z produkcją pieczywa. W 1986 roku tradycje rodzinne przejęli synowie Andrzej i Krzysztof oraz córka Elżbieta Federowicz. Wszyscy posiadają mistrzowskie uprawnienia w zawodzie piekarza oraz cukiernika. Każdy, kto miał okazję próbować wypieków Grzybków, musi przyznać, że - zwłaszcza w dzisiejszych czasach, w epoce gumowej marketowej bułki, jakość pieczywa wręcz oszałamia. Na stronie piekarni możemy wyczytać, jaki chleb wypiekany jest z jakiego rodzaju mąki bądź jej mieszanek, który powstaje na zakwasie, a który z użyciem drożdży, jakie dodatki zawiera i jaka jest ich funkcja (np. amarantus). Poza tym, na stronę trafiają zapowiedzi asortymentowych nowości, informacje o wydarzeniach z udziałem firmy, czy otwarciu nowych piekarń, a nawet oferty pracy. Profesjonalna strona, kompleksowo ujęte informacje, duży pozytyw.