Zgłoś nadużycie

Opinia użytkownika: Prorok

Dotycząca firmy: Stary Tartak

Treść opinii: Najbardziej stylowa restauracja w okolicy... Stary Tartak. Budowana w stylu PRUSKIM co robi niemałe wrażenie na pierwszy rzut oka. Wystrój klasyczny w drewnie, przyozdobiony antykami. Lokal malowniczo położona nad samym jeziorem (w bezośrednim sąsiedztwie hotelu), gdzie w ciągu trwania sezonu można przesiadywać na tarasie nad samą wodą, gdzie wiatr schładza upalne dni, a bliskość wody wpływa relaksacyjnie na klienta. Muzyka w lokalu nie przeszkadza klientowi. Nie jest ani za głośno, ani za cicho. I na tym pozytywne strony Starego Tartaku się kończą, a zaczyna się zała masa stron ujemnych. Począwszy od niekompetentnego personelu, który wymieniany jest bardzo często. Efektem tego jest mała wiedza i profesjonalizm obsługi. O zgłoszenie zamówienia trzeba nieraz się dopomnieć. Oferowane trunki podawane są w formie "surowej" czyli alkohol osobno, napoje do drinków osobno, co nie każdemu jest na rękę. Jedzenie zaś jest stanowczo za drogie w stosunku do jakości. Stary Tartak jest jedną z droższych restauracji w mieście, a zarazem jedną z najgorszych pod względem jakości oferowanych potraw. Przykładowo sałatka z kurczakiem... kosztuje jakoś pod 20zł, a kurczaka w niej tyle, co nic. Kilka wielkich liści sałaty lodowej, pare pomidorów, dwa/trzy kawałki kurczaka i na tym koniec. Wyszedłem z lokalu bardziej głodny niż przyszedłem, a "lżejszy" o kikadziesiąt złotych. Wnętrze lokalu, oraz toaleta schludne i czyste, czego nie można powiedzieć o sezonowym tarasie... ktoś mógłby zadbać o to, żeby z okolic krzeseł i stolików zniknęły pająki wijące się na swoich bestrosko zaplatanych pajęczynach. Organizowane tu imprezy zamknięte również wyrówniają się na tle miasta negatywnie. Zła ogranizacja, barzo przeciętna obsługa, a cena jak zawsze nieprzeciętnie wysoka jak na tak małe miasto jakim jest Iława. Mimo tych wszystkich wad Stary Tartak jest lubiany przez mieszkańców miasta i turystów, ze względu na swój stylowy wystrój i bliskość jeziora... Jednak czy muszą to być jedyne walory tej restauracji? Zdecydowanie nie. Ale trzebaby całkowicie zrestrukturyzować zarządzanie restauracją poczynając od wymiany personelu na profesjonalny i kompetentny.