Opinia użytkownika: zarejestrowany-uzytkownik
Dotycząca firmy: CHIEF
Treść opinii: W w/w dniu byłam na obiedzie w tejże restauracji. Nie była to moja pierwsza wizyta. Korzystam z usług tej restauracji w ważnych dla mnie momentach z kilku powodów: jest to droga restauracja, dlatego bywam w niej tylko po to, aby uczcić jakieś ważne wydarzenie (w tym przypadku była to rocznica mojego ślubu), rewelacyjna kuchnia, obsługa kelnerska na najwyższym poziomie - jeśli zależy mi na tym, aby ważne wydarzenie odbyło się w specjalnej oprawie wiem, że Chief stanie na wysokości zadania i spełni moje oczekiwania. Dzień wcześniej zarezerwowałam stolik, odbyło się to sprawnie i szybko. Na drugi dzień, w umówionym terminie, gdy weszliśmy do restauracji, mieliśmy wrażenie, że kelner czeka na nas; zostaliśmy miło przywitani i zaproszeni do naszego stolika; moje krzesło zostało przez kelnera odsunięte, tak bym mogła łatwo zasiąć za stołem. Kelner zapałił świece, a następnie podał menu i odszedł na moment - dał nam czas na wybór. Nie musieliśmy czekać, aż wróci i przyjmie zamówienie - cały czas dyskretnie zwracał na nas uwagę, a kiedy byliśmy gotowi podszedł i przyjął zamówienie. Był świetnie zorientowany w dostępnej ofercie, potrafił omówić nam dania, których nazw nie rozumieliśmy lub o których chcieliśmy się dowiedzieć czegoś więcej, ponadto polecił nam przystawki. Nie zapomniał o czymś do picia, polecił także odpowiednie wino. Następnie udał się po napoje oraz poinformował nas za ile będą gotowe przystawki - około 15 minut. Ja i mój mąż palimy; kelner zainteresował się naszymi preferencjami w tej kwestii, podał popielniczkę, podał mi ogień. Po deklarowanych 15 minutach (plus/minus) podano nam przystawki. Wygląd potrawy, zapach, smak były naprawdę rewelacyjne. Gdy konsumowaliśmy przystawki dania główne już "się przyrządzały", zostały nam podane chwilę po tym jak zjedliśmy pierwsze danie - tak, że spokojnie zdążyliśmy obetrzeć usta, napić się i chwilę "odetchnąć" po pierwszym posiłku. Danie główne było jeszcze lepsze - posiłek był ciepły (nie za gorący, nie za zimny, "w sam raz"), tak samo elegancko przybrany i podany. Walory smakowe potrawy spełniły nasze oczekiwania. Do dania głównego zostało podane wino - nalewane oczywiście przez kelnera, zgodnie z zasadą - nie do pełnego kieliszka, a do 3/4 jego wysokości. Wino smakiem pasowało do potrawy. Po obydwu posiłkach naczynia były zabierane w odpowiednim momencie - gdy złożyliśmy sztućce w pozycję, która świadczy o tym, że można już zabrać nakrycie, a konsumpcja została zakończona. Sztućce były na stoliku, przygotowane do każdego posiłku z osobna. Naczynia do napojów w taki sam sposób. Na zakończenie kelner zapytał nas czy podać coś jeszcze do picia - odmówiliśmy, poprosiliśmy natomiast o rachunek. Kelner podał go w eleganckim etui mojemu mężowi. Stał z boku i dyskretnie nas obserwował. Gdy włożyliśmy należność do etui podszedł, my podziękowaliśmy. Wtedy moje krzesło zostało odsunięte. Zostaliśmy serdecznie pożegnani, zaproszeni na ponowną wizytę. Kelner podziękował nam także za wybór ich restauracji. Na konieć powiedział "Dziękujemy i do zobaczenia". Nadmieniam, że podczas obsługi kelner nie "nachylał" się nad nami, nie trącał nas bokami - jego postawa podczas obsługi była lekko pochylona, a czynności dokonywał jedną ręką (studiowałam turystykę, miałam zajęcia z restauracji, dlatego zwracam na takie szczegóły uwagę), miał też przez drugą rękę przewieszoną lnianą ściereczkę. Był luźny, a jednocześnie bardzo elegancki, miał poczucie humoru, był uśmiechnięty. Był także dyskretny - tak byśmy czuli się jakby go nie było - był dla nas wtedy, gdy był potrzebny. Jestem wprost zauroczona restauracją, a przede wszystkim obsługą. Na minus restauracji świadczą jedynie lekko przestarzały wystrój oraz wysokie ceny. Mogliby nieco odświeżyć swój wizerunek. Po za tym myślę, że tak powinno być w każdej restauracji.