Barek znajdujący się w Collegium Minus, budynku Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza przy pl. Mickiewicza. Nieco ukryty w zakamarkach budynku, ale jeśli do niego trafisz - zawsze będziesz wracał! Barek słynie z własnych wypieków - pysznych bułek, drożdżówek, muffinek, pizzy, a nawet rogali świętomarcińskich! Ponadto lokal serwuje także zupy, zazwyczaj dwie do wyboru, dania ciepłe (też chyba dwa - codziennie inne), hot dogi, zapiekanki i pyszne sałatki. Najbardziej polecam bułki - z obfitym obkładem, do wyboru szynka, salami, jajko, warzywa, itp. Specjalnością zakładu jest też parówka zapieczona w cieście francuskim, podawana z ketchupem. Ceny raczej niskie - byłka 2,50 zł, zupa 3 zł. Wystrój nieco siermiężny, przydałoby się odświeżenie. Panie sprzedawczynie bardzo miłe - zapamiętują klientów, pamiętają też co zamawiają! Bardzo polecam!
Barek znajdujący się w Collegium Minus, budynku Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza przy pl. Mickiewicza. Nieco ukryty w zakamarkach budynku, ale jeśli do niego trafisz - zawsze będziesz wracał! Barek słynie z własnych wypieków - pysznych bułek, drożdżówek, muffinek, pizzy, a nawet rogali świętomarcińskich! Ponadto lokal serwuje także zupy, zazwyczaj dwie do wyboru, dania ciepłe (też chyba dwa - codziennie inne), hot dogi, zapiekanki i pyszne sałatki. Najbardziej polecam bułki - z obfitym obkładem, do wyboru szynka, salami, jajko, warzywa, itp. Specjalnością zakładu jest też parówka zapieczona w cieście francuskim, podawana z ketchupem. Ceny raczej niskie - byłka 2,50 zł, zupa 3 zł. Wystrój nieco siermiężny, przydałoby się odświeżenie. Panie sprzedawczynie bardzo miłe - zapamiętują klientów, pamiętają też co zamawiają! Bardzo polecam!
W celu zapewnienia wyższej jakości usług używamy plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie ich.