Szukaj opinii o...Gdzie?

Jesteś tutaj: Cała Polska
Telewizja, radio, prasa
TV - platformy i nadawcy
Cyfra+
 al. gen. W. Sikorskiego 9 Warszawa

Cyfra+

Kategoria: TV - platformy i nadawcy

Wynik dla całej firmy:

Opinii:162

Zgłoś błędne dane

Odpowiadamy klientom

Cyfra+

al. gen. W. Sikorskiego 9 Warszawa

Podobne w okolicy:Inna lokalizacja?

Opinie (5)

Pokaż opinie

5 z 5 wyników
Sortuj wg:
Data opinii
Ocena
avatar

Dorota

Szepietowo

Opinii 750

lokalizacja
al. gen. W. Sikorskiego 9, Warszawa
Data 09.03.2014

Zgadzam się  50% Nie zgadzam się  50% Bezużyteczna  0% Pokaż znajomym       

Klienci firmy czekają na odpowiedź

Brak komentarzy   dodaj komentarz +

avatar

Anna

Lipsko

Opinii 591

lokalizacja
al. gen. W. Sikorskiego 9, Warszawa
Data 08.07.2013

OK

Zgadzam się  50% Nie zgadzam się  50% Bezużyteczna  0% Pokaż znajomym       

Klienci firmy czekają na odpowiedź

Brak komentarzy   dodaj komentarz +

avatar

Mirosław

Nowe miasto lubawskie

Opinii 5

lokalizacja
al. gen. W. Sikorskiego 9, Warszawa
Data 03.04.2013

Zgadzam się  50% Nie zgadzam się  50% Bezużyteczna  0% Pokaż znajomym       

Klienci firmy czekają na odpowiedź

Brak komentarzy   dodaj komentarz +

avatar

Roman

Brodnica

Opinii 2

lokalizacja
al. gen. W. Sikorskiego 9, Warszawa
Data 21.06.2010

Otrzymałem ostatnio natrętny telefon od przedstawiciela CYFRY PLUS. W bardzo natarczywy sposób próbował sprzedać mi pakiet HBO. Po wstępnej propozycji i mojej odmowie w nieznoszącym sprzeciwu tonie proponował „tylko dla mnie” jako stałego klienta obniżenie kosztów przez okres zdaje się pierwszych czterech miesięcy. Po mojej odmowie nadal w bardzo nonszalancki sposób dopytywał dlaczego nie chcę skorzystać z takiej fantastycznej oferty. Generalnie uważam, że telefonowanie na domowe numery...

Otrzymałem ostatnio natrętny telefon od przedstawiciela CYFRY PLUS. W bardzo natarczywy sposób próbował sprzedać mi pakiet HBO. Po wstępnej propozycji i mojej odmowie w nieznoszącym sprzeciwu tonie proponował „tylko dla mnie” jako stałego klienta obniżenie kosztów przez okres zdaje się pierwszych czterech miesięcy. Po mojej odmowie nadal w bardzo nonszalancki sposób dopytywał dlaczego nie chcę skorzystać z takiej fantastycznej oferty. Generalnie uważam, że telefonowanie na domowe numery telefonów konsumentów jest przejawem braku grzeczności, ale w tym wypadku zachowanie przedstawiciela naruszało jej podstawowe reguły.

Zgadzam się  34% Nie zgadzam się  48% Bezużyteczna  18% Pokaż znajomym       

Klienci firmy czekają na odpowiedź

Brak komentarzy   dodaj komentarz +

avatar

Elżbieta

Legnica

Opinii 14

lokalizacja
al. gen. W. Sikorskiego 9, Warszawa
Data 18.12.2008

Pod koniec 2003 roku, mój były mąż podpisał z Cyfrą+ umowę i zainstalował w domu zestaw telewizji satelitarnej. W 2004 roku, po rozwodzie mąż wyprowadził się z mojego domu zabierając dekoder. Nie protestowałam ponieważ to on zawarł umowę, więc miał do tego prawo. Na domu pozostała jednak czasza. Postanowiłam więc, że zrobię z niej użytek i sama podpiszę umowę o odbiór telewizji cyfrowej. 15 grudnia udałam się do przedstawiciela Cyfry+. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, ,że nie mogę podpisać...

Pod koniec 2003 roku, mój były mąż podpisał z Cyfrą+ umowę i zainstalował w domu zestaw telewizji satelitarnej. W 2004 roku, po rozwodzie mąż wyprowadził się z mojego domu zabierając dekoder. Nie protestowałam ponieważ to on zawarł umowę, więc miał do tego prawo. Na domu pozostała jednak czasza. Postanowiłam więc, że zrobię z niej użytek i sama podpiszę umowę o odbiór telewizji cyfrowej. 15 grudnia udałam się do przedstawiciela Cyfry+. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, ,że nie mogę podpisać umowy ponieważ już jestem abonentem, a w dodatku na moim koncie jest zadłużenie i adnotacja, że mam zwrócić dekoder. Wytłumaczyłam pracownikowi, że to mój były mąż, a nie ja podpisywał umowę i wyprowadzając się zabrał dekoder. Oboje zaczęliśmy się zastanawiać nad tą sytuacją i przedstawiciel poradził mi, abym napisała do Warszawy, do siedziby Cyfry+ i poprosiła o wyjaśnienia i przesłanie kopii umowy mojego byłego męża, lub ewentualnie innych dokumentów przez niego podpisywanych. Następnego dnia wysłałam maila do Cyfry+, opisałam sprawę, poprosiłam o przesłanie kopii dokumentów i wyjaśnienia. Dziwił mnie bardzo fakt, że skoro od ponad czterech lat figurowało w ich ewidencji moje rzekome zadłużenie i sprzęt do zwrotu to dlaczego nie dostawałam żadnych monitów i korespondencji od nich. W odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości otrzymałam jedynie maila o następującej treści: Szanowna Pani, odpowiadając na e-mail, uprzejmie informuję, że ¿e z dniem 24.06.2004 wszelkie prawa i obowiązki wynikające z Umowy o Abonament o numerze 3073509-01 zostały przeniesione na Pani rzecz. Wypełniony formularz cesji dołączony był do oryginału potwierdzenia dokonania cesji wysłanego 06.07.2004 roku. Wszelka korespondencja kierowana jest na adres wskazany na umowie: UL. NAD SKARPĄ 7 59-220 LEGNICA Informuje również, że ze względu na zadłużenie w opłatach abonamentowych na kwotę 142 zł, umowa została rozwiązana 30.09.2004 roku. Z powodu rozwiązania umowy przed upływem Okresu Minimalnego na jaki została zawarta została naliczona kara 250 zł a następnie 300 zł za brak zwrotu sprzętu w terminie. Obecnie na Pani koncie abonenckim widnieje zaległość 693 zł. Prosimy więc o uregulowanie należności, co pozwoli zakończyć proces windykacji. W przypadku pojawienia się pytań, chętnie udzielę informacji. Z poważaniem Łukasz Janiszewski Dział Relacji z Abonentami ------------------------------------------------------------- CENTRUM TELEFONICZNE ABONENTÓW Tel.: 0 801 066 066 lub 022 310 45 45 Fax: 022 310 45 44 Skorzystaj z Internetowego Centrum Abonentów: http://www.ica.cyfraplus.pl http://www.cyfraplus.com.pl ------------------------------------------------------------- CANAL+ Cyfrowy Sp. z o.o., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy KRS KRS 0000051835, NIP: 526-22-46-271 kapitał zakładowy 300.000.000 zł Jedyne czego się dowiedziałam z załączonego maila, to to, że mój były mąż, na krótko przed wyprowadzeniem się scedował swoją umowę na mnie, ale w jaki sposób mógł tego dokonać, bez mojej wiedzy i zgody, tego już się nie dowiedziałam, chociaż wyraźnie napisałam, że nie podpisywałam żadnych umów z Cyfrą+ i przez ponad cztery lata nie otrzymałam ani jednego pisma od nich. W związku z tym, że Cyfra+ nie wykazała żadnego zainteresowania moją sprawą, która zaczynała już nosić znamiona przestępstwa, napisałam do nich drugiego maila o tej treści: Szanowny Panie Łukaszu, wydaje mi się, że niezbyt dokładnie przeczytał Pan mojego maila, w którym wyraźnie stwierdziłam, że nie podpisywałam żadnych dokumentów związanych z umową, czy jej cesją. Pan upiera się, że umowa z Wami została scedowana na mnie, ale dlaczego ja nic na ten temat nie wiem? Wydaje mi się, że w świetle prawa, potrzebna była moja zgoda. Nie rozumiem jak mogło dojść do takiej sytuacji, a Pan zamiast wytłumaczyć mi tę sprawę, podaje mi kwoty zadłużenia. Dlaczego więc, nie byliście łaskawi wysłać do mnie, w przeciągu ponad czterech lat, chociaż jednego monitu w tej sprawie? Dla Pana priorytetem jest moje rzekome zadłużenie, a dla mnie fakt, że zostały użyte moje dane osobowe, bez mojej zgody i prosiłam Pana o wyjaśnienie, jak do tego mogło dojść. Zamiast tego otrzymałam jedynie kwoty zadłużenia i daty. Sądzę, że chyba jednak będę musiała zgłosić tę sprawę Policji, bo nie zamierzam ponosić kosztów jakiś przekrętów, ani opieszałości Waszej firmy. Ciekawe jak długo musiałabym jeszcze czekać na jakąkolwiek korespondencję od Was w sprawie tego zadłużenia, gdybym sama się o tym nie dowiedziała? Po wysłaniu tego maila, ponownie udałam się do przedstawiciela Cyfry+, który jako jedyny dostrzegł mój problem i zapytałam w jaki sposób, bez mojej wiedzy i zgody, mogło dojść do cesji umowy. W odpowiedzi usłyszałam, że jeżeli mój były mąż miał dostęp do mojego dowodu osobistego to: „Po znajomości każdy Polak” potrafi”.

Zgadzam się  52% Nie zgadzam się  48% Bezużyteczna  0% Pokaż znajomym       

Klienci firmy czekają na odpowiedź

Brak komentarzy   dodaj komentarz +

©2013 Grupa VSC Projekt i realizacja Internet House


Dziękujemy za twoją opinię!

Jeżeli chcesz aby twoja ocena miała większy wpływ na wynik tej firmy, zaloguj się:

Możesz użyć swojego konta na facebooku
Adres e-mail (login)
Nie posiadasz konta? Załóż konto i przekonaj się, że Twoja opinia się liczy!

Dziękujemy za twoją opinię!

Jeżeli chcesz, aby twoja opinia miała większy wpływ na wynik tej firmy napisz swoją recenzję klikając na obok gwiazdek.

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.X


Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.